Αρχική Ν. Αρκαδίας Προτεραιότητα οι Ελληνες της Αμερικής για τον Κώστα Βλάση στην πρώτη επίσκεψή...

Προτεραιότητα οι Ελληνες της Αμερικής για τον Κώστα Βλάση στην πρώτη επίσκεψή του στην χώρα

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Κ. Βλάσης, έχει μεταβεί στις ΗΠΑ (Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη), από τις 3 έως 9 Φεβρουαρίου 2020. Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Υφυπουργός θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο, με εκπροσώπους ομογενειακών φορέων και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Τις πρώτες δύο ημέρες, επισκέφθηκε στη Νέα Υόρκη το Hellenic Classical Charter School, όπου παιδιά από πολλές χώρες του κόσμου μαθαίνουν την Ελληνική ως δεύτερη γλώσσα. Μάλιστα, έδωσε συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς και σε όλο το προσωπικό που με τις προσπάθειές τους κρατούν την ελληνική ψυχή ζωντανή.

Επίσης, είχε συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Ν. Υόρκη κ. Κωνσταντίνο Κούτρα στον υπό ανέγερση ορθόδοξο Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου στο Ground Zero, στο κέντρο της Ν. Υόρκης. “Τα θυρανοίξια του το Σεπτέμβρη του 2021, στην 20η επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου, θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα ειρήνης, ενότητας κι αδελφοσύνης” τόνισε χαρακτηριστικά ο Αρκάς Υφυπουργός.Στη συνέχεια, τοποθετήθηκε κατά την έναρξη των εργασιών του Annual Joint Shipping Conference, που διοργανώνεται από το Ελληναμερικανικό και το Νορβηγικοαμερικανικό Επιμελητήριο στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή μεγάλων εταιρειών του χώρου της ναυτιλίας.

Ενώ, συνάντησε   την Πρύτανη του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης (NYU) κα Katherine Fleming και συζήτησαν για το πώς η συνεργασία σε εκπαιδευτικά θέματα μπορεί να επιδράσει θετικά στην ενίσχυση των δεσμών με την Ομογένεια.

Ο κ. Υφυπουργός θα μετάσχει επίσης στο δείπνο που διοργανώνει ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, Μ. Pompeo, στο πλαίσιο της «Συμμαχίας για την προώθηση της Θρησκευτικής Ελευθερίας» στην Ουάσιγκτων στις 5 Φεβρουαρίου.

Τέλος, την επομένη, θα παρευρεθεί στο “National Prayer Breakfast”.

Προηγούμενο άρθροΆγριος καυγάς σε μπαρ στο Λουτρακι- Το έκαναν γυαλιά καρφιά
Επόμενο άρθροΠάτρα: Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 41 ετών η Μάγδα Μπακουλοπούλου -Μητέρα ενός 5χρονου αγοριού