Αρχική Eπικαιρότητα Συγκλονιστικό βίντεο από τους δρόμους που έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους στην Θάσο!!!

Συγκλονιστικό βίντεο από τους δρόμους που έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους στην Θάσο!!!

Δοκιμάζεται από την κακοκαιρία η Θάσος. Οι δρόμοι σε αρκετές περιοχές να έχουν μετατραπεί σε χειμάρρους από το νερό και τη λάσπη. Οι χείμαρροι παρασύρουν αυτοκίνητα και ο,τι βρουν στο πέρασμά τους. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έξι περιοχές του νησιού.

Από την ισχυρή βροχόπτωση που επικρατεί τα τελευταία δύο 24ωρα η Θάσος έχει καλυφθεί από το νερό με την κατάσταση να είναι δραματική. Στην Ποταμιά δύο οικογένειες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, όταν αυτά πλημμύρισαν. Το κεντρικό ρέμα της περιοχής έχει υπερχειλίσει με αποτέλεσμα το νερό να ρέει ανεξέλεγκτα προς πάσα κατεύθυνση.

Tο μεσημέρι με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστου Μέτιου, έξι περιοχές του νησιού κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μετά από σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο νησιωτικός δήμος.

Το τελευταίο 24ωρο, δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικούς χειμάρρους παρασύροντας αυτοκίνητα και ότι άλλο βρεθεί στο διάβα τους, ρέματα και αρδευτικά κανάλια έχουν υπερχειλίσει, πολλά σημεία του οδικού δικτύου δεν είναι προσβάσιμα, ενώ χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας προκειμένου να απεγκλωβιστούν κάτοικοι σε οικισμούς όπου το νερό μπήκε κυριολεκτικά μέσα στα σπίτια τους και ήταν αδύνατη η μετακίνησή τους.