Αρχική Eπικαιρότητα Φεύγουν τα δίκυκλα από τα πεζοδρόμια

Φεύγουν τα δίκυκλα από τα πεζοδρόμια

Ειδικοί χώροι στάθμευσης για τα δίκυκλα αναμένεται να δημιουργηθούν άμεσα στις μεγάλες πόλεις με απόφαση του υφυπουργού Μεταφορών, Γιάννη Κεφαλογιάννη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας» Ελεύθερος Τύπος».

Στόχος του υπουργείου Μεταφορών είναι να λυθεί το πρόβλημα της άναρχης στάθμευσης στους δρόμους και τα πεζοδρόμια της χώρας. Η σχετική ρύθμιση για την ίδρυση και λειτουργία χώρων στάθμευσης δικύκλων καταρτίζεται αυτήν την περίοδο, θα έρθει πιθανότητα ως Κοινή Υπουργική Απόφαση στις αρχές του 2020 ενώ οι όροι και οι προϋποθέσεις λειτουργίας τους και συγκεκριμένα οι ελάχιστες διαστάσεις, ο φωτισμός τη νύχτα, η φύλαξη και οι τεχνικές προδιαγραφές (π.χ. διαγραμμίσεις, όρια θέσης οχήματος και ελιγμών), θα περιγράφονται αναλυτικά σε σχετική Απόφαση του υπουργείου Μεταφορών.

Η ολοκλήρωση του σχεδίου εκτιμάται πως θα βοηθήσει σημαντικά και στις «εξαφανίσεις» μηχανών που τα τελευταία χρόνια γίνονται εύκολος στόχος για τους επιτήδειους. Μάλιστα, μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2019 καταγράφηκαν 3.473 κλοπές μοτοσικλετών και 879 μοτοποδηλάτων, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, για τους συγκεκριμένους χώρους στάθμευσης εξετάζεται να επιτρέπεται η κατακόρυφη ανύψωση (όροφοι ή επίπεδα) ώστε να αυξάνεται η χωρητικότητα στα πάρκινγκ που βρίσκονται σε μικρά οικόπεδα αλλά και η δυνατότητα δημιουργίας χώρου στάθμευσης δικύκλων και στα πάρκινγκ αυτοκινήτων εφόσον γίνουν οι προβλεπόμενες παρεμβάσεις.

Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για τη δημιουργία χώρων στάθμευσης δικύκλων. Επίσης, η συγκεκριμένη ρύθμιση θα μπορεί να καλύψει και ιδιοκτήτες μικρών οικοπέδων, οι οποίοι δεν μπορούσαν να λάβουν άδεια λειτουργίας για την ίδρυση χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων.

Προηγούμενο άρθροΠάτρα: 61χρονη ξάφρισε 65χρονο μέσα στο νοσοκομείο
Επόμενο άρθροΑπό Αιτωλοακαρνανία είχε ξεκινήσει η βάρκα με μετανάστες που εξέπεμψε SOS ΝΔ των Οθωνών