Αρχική Ν. Μεσσηνίας Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών Ε.Σ.Υ. Ν. Μεσσηνίας: Απάντηση σχετικά με την ασφαλή εφημέρευση

Σωματείο Ειδικευμένων Ιατρών Ε.Σ.Υ. Ν. Μεσσηνίας: Απάντηση σχετικά με την ασφαλή εφημέρευση

Μια σύντομη απάντηση εκ μέρους του Σωματείου Ειδικευμένων Ιατρών του Γ.Ν. Μεσσηνίας, στη σχετική με το θέμα ανακοίνωση της Διοικήσεως του Γ.Ν. Μεσσηνίας.

  1. Η παθολόγος Τσάλτα Π. ήδη υπηρετεί στο Β΄ Παθολογικό Τμήμα της Ν.Μ. Καλαμάτας ως επικουρική ιατρός: με το μόνιμο διορισμό της που αναμένεται απλά θα αλλάξει η σύμβασή της.
  2. Ο ακτινολόγος Χρυσαυγής Β. υπηρετούσε στο Ακτινολογικό Τμήμα της Ν.Μ. Καλαμάτας ως απεσπασμένος ιατρός Υπηρεσίας Υπαίθρου: με το διορισμό του ως επικουρικού ιατρού απλά άλλαξε η σύμβασή του.
  3. Ο διορισμός του επικουρικού χειρουργού Παναγόπουλου Δ., ο μόνος διορισμός που αυξάνει επί του παρόντος τον αριθμό των υπηρετούντων ιατρών στη Ν.Μ. Καλαμάτας, έγινε υπό την πίεση των δημοσιευμάτων του Σωματείου μας και των εγγράφων του Συν/τη Διευθ/ντή του Χειρουργικού Τμήματος.
  4. Χαιρετίζουμε τους πολλάκις ανακοινωθέντες επικείμενους διορισμούς μονίμων ιατρών στη Ν.Μ. Καλαμάτας, όπως και αυτούς των επικουρικών ιατρών, και ελπίζουμε να υλοποιηθούν σύντομα.
  5. Δεν ανακοινώθηκε κανένας διορισμός ιατρού και δεν έγινε κανένα σχόλιο εκ μέρους της Διοικήσεως σχετικά με την ασφαλή εφημερία της Ν.Μ. Κυπαρισσίας.
  6. Η λειτουργία του Τ.Ε.Π. της Ν.Μ. Καλαμάτας, ιδιαίτερα το μήνα Αύγουστο, και το κατατεθέν από το Διοικητή πρόγραμμα εφημεριών ιατρών Ν.Μ. Καλαμάτας και Ν.Μ. Κυπαρισσίας μηνός Αυγούστου, αποδεικνύει ότι η άποψη της Διοικήσεως του Γ.Ν. Μεσσηνίας σχετικά με την ασφάλεια των εφημεριών είναι διαφορετική από αυτή των ιατρών.

Το Σωματείο μας, άλλωστε, είναι φειδωλό στις ανακοινώσεις του και δεν διαθέτει καθημερινή παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, π.χ. Facebook κ.ά.

Καλό Αύγουστο και η Παναγιά βοήθειά μας.

Η πρόεδρος                                                          

Ε. Γεωργιοπούλου