Αρχική Ν. Αρκαδίας Ξεκινάει η κατασκευή του ενδιαιτήματος για τα αδέσποτα ζώα στην Τρίπολη (Βίντεο)

Ξεκινάει η κατασκευή του ενδιαιτήματος για τα αδέσποτα ζώα στην Τρίπολη (Βίντεο)

Υπογράφηκε την Τρίτη 9 Απριλίου στο δημαρχείο Τρίπολης η σύμβαση με τον ανάδοχο που θα κατασκευάσει το ενδιαίτημα για αδέσποτα ζώα.

Ο κ. Παυλής αναφέρθηκε στο έργο λέγοντας:

“Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να δηλώσουμε στους συμπατριώτες μας ότι ολοκληρώθηκε μία μακρόπνοη διαδικασία όσο αφορά την διαμόρφωση και τον εξοπλισμό του χώρου φιλοξενίας των αδέσποτων ζώων του Δήμου Τρίπολης.

Είναι κάτι το οποίο μας έχει απασχολήσει πάρα πολύ το προηγούμενο ενάμιση χρόνο. Όπως ξέρετε μετά από μία διαδικασία διαγωνιστική καταφέραμε και βρήκαμε ένα χώρο προκειμένου να έχουμε την προϋπόθεση να ξεκινήσουμε την διαδικασία των αδειοδοτήσεων για να μπορέσουμε να φτιάξουμε αυτό το κατάλυμα, το ενδιαίτημά για τα αδέσποτα ζώα.

Έχουμε πάρει όλες τις απαραίτητες άδειες για την κατασκευή του καταλύματος αυτού. Αυτό που μένει είναι η παρέμβαση στο συγκεκριμένο χώρο για να μπορέσουμε σε λίγο χρόνο να ολοκληρωθούν αυτές οι εργασίες παρεμβάσεις και να δοθεί προς χρήση.

Αυτή τη στιγμή υπάρχει ανάδοχος προκειμένου σε ένα – ενάμιση μήνα το πολύ να μας παραδώσει έτοιμο το κατάλυμα αυτό.

Σήμερα λοιπόν καλέστηκε ο εργολάβος αφού ελέγχθηκε και όλα τα δικαιολογητικά του έχουν την απόλυτη νομιμότητα, και δίνοντας μας τις εγγυήσεις ότι μέσα στο διάστημα που έχουμε ορίσει, θα μας παραδώσει το έργο.

Να τονίσουμε ότι το ενδιαίτημά θα φιλοξενούνται ζώα τα οποία είναι επικίνδυνα η άρρωστα διότι υγιή ζώο δεν μπορεί να φιλοξενηθεί σύμφωνα με το νόμο.

Θα φιλοξενούνται λοιπόν και θα αποδίδονται πάλι στην κοινωνία έξω εφόσον γίνουν καλά.

Την διαχείριση θα την έχει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος μαζί με την υπηρεσία.

Ο Δήμος θα διαθέσει άτομο που θα βρίσκεται εκεί μαζί με κτηνίατρο. Αλλά θα δώσουμε τη δυνατότητα και σε όσους είναι φιλόζωη και αγαπούν τα ζώα να μπορούν κάθε μέρα και όσες ώρες επιθυμούν να είναι παρόντες και να βοηθούν, με το δικό τους τρόπο διότι πράγματι υπάρχουν συμπολίτες μας που ενδιαφέρονται.

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όσους φιλόζωους επιθυμούν να έχουν πρόσβαση όποτε θέλουν στη λειτουργία μέσα και να βλέπουν και να βοηθούν όπου χρειάζεται.”

DSC 0322

Από την πλευρά του ο κ. Κεχαγιάς Αναστάσιος, ανάδοχος του έργου, τόνισε ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και αναμένεται σε περίπου έναν μήνα αν ο καιρός το επιτρέψει θα παραδοθεί το έργο.

Πηγή: pna.gr

Προηγούμενο άρθροΚ.Δουβής: “Στόχος μου να φανώ αντάξιος των προσδοκιών των συμπολιτών μου” (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΈκκληση για να βρει την εγγονή της που έχει δοθεί σε ανάδοχη οικογένεια στην Κόρινθο (Βίντεο)