Αρχική Ν. Αρκαδίας Η Μαρία Σπυράκη ζητάει την ψήφο των Αρκάδων αλλά ….. φροντίζει να...

Η Μαρία Σπυράκη ζητάει την ψήφο των Αρκάδων αλλά ….. φροντίζει να “φτιάχνει” και το ψηφοδέλτιο των εθνικών εκλογών – Δείτε το πλήρες βιογραφικό της !!

Μόνο εμμονή θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε την επιμονή της κυρίας Σπυράκη στην Αρκαδία να οργανώνει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές. Αφορμή η σημερινή της συνέντευξη στην Δημοτική Ραδιοφωνία ενόψει της καθόδου της στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμματος.

Να θυμίσουμε πως η κυρία Σπυράκη έχει ένα «βαρύ» βιογραφικό το οποίο της άνοιξε διάπλατα τις πόρτες των γραφείων του κόμματος.

Μέλος της ΠΑΣΠ και φωτογραφία με Άκη Τσοχατζόπουλο

Η ενασχόληση της Μαρίας Σπυράκη με την πολιτική ξεκίνησε από τα φοιτητικά της χρόνια ως μέλος της ΠΑΣΠ και ένθερμη οπαδός του Ανδρέα Παπανδρέου, ενώ στο internet κυκλοφορεί φωτογραφία της που την έχει αγκαλιά ο πρόσφατα αποφυλακισθείς, Άκης Τσοχατζόπουλος“Παιδιά μην κουράζεστε είναι ο Τσοχατζοπουλος. Έχω δεκάδες στιγμιότυπα οικειότητας με πολιτικούς και εναγκαλισμό με τη χήρα του Χότζα!!! Θα τα δίνω κάθε μέρα για να μην πλήττουν οι άσπονδοι φίλοι μου… Επίσης στο δημοτικό ένας συμμαθητής μου με φίλησε…”, είχε απαντήσει τότε.

Βολές κατά του Κώστα Καραμανλή

Αφήνοντας πίσω της το ΠΑΣΟΚ κι αναλαμβάνοντας το ρεπορτάζ της ΝΔ, ηΚαραμανλική πτέρυγα απέκτησε σοβαρούς λόγους για να τη βάλει στο στόχαστρό της, αφού δεν ήταν λίγες οι φορές που ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκε στο δικό της.

Οι σχέσεις της με τη ΝΔ, ωστόσο, άρχισαν να γίνονται πιο στενές μετά την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή από την ηγεσία, στον οποίο είχε εκτοξεύσει πολλές φορές τα βέλη της, τόσο σχετικά με την υπόθεση Βατοπεδίου, όσο και αναφορικά με τη Siemens, «καθαρίζοντας» εμμέσως τα χέρια του τότε αρχηγού Αντώνη Σαμαρά.

Η δημοσιογραφική της δουλειά φαίνεται πως εκτιμήθηκε λίγο αργότερα από τον μεσσήνιο πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος της απηύθυνε κάλεσμα να συμμετάσχει στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο για την Ευρωβουλή. Η κίνηση του Αντώνη Σαμαρά, τότε, έγινε για αφορμή για αρκετές εσωκομματικές αντιδράσεις, με τους Καραμανλικούς να μην έχουν ξεχάσει τόσο το «πράσινο» παρελθόν της, όσο και τις διαχρονικές βολές της προς τον Κώστα Καραμανλή.

Η είδηση που πήρε στο… μαξιλάρι της

«Ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει: Να θεωρεί προσβολή για την κοινωνία και πράξη μειωτική για τον εαυτό του τη διαστρέβλωση, την απόκρυψη, την αλλοίωση ή την πλαστογράφηση των πραγματικών περιστατικών», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κώδικας δεοντολογίας της ΕΣΗΕΑ που μάλλον δεν είχε διαβάσει η κα. Σπυράκη, καθώς αποκάλυψε πως απέκρυψε είδηση σχετικά με το ελληνικό χρέος για λόγους – όπως είχε πει τότε – εθνικής συνείδησης. «Η συνείδησή μου, ως πολίτη, ως Ελληνίδας, δεν μου επέτρεψε να δω το δημοσιογραφικό μου συμφέρον. Εκτίμησα ότι δεν έπρεπε να το πω. Το πήρα στο μαξιλάρι μου», δήλωσε ευθαρσώς στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Με επιστημονικό συνεργάτη τον γιο του Ζαγορίτη, πρωταγωνιστή «ροζ» ιστορίας στο Πολεμικό Μουσείο

Ποιος δεν θυμάται τις φωτογραφίες του γιου του πρώην υπουργού Λευτέρη ΖαγορίτηΓεράσιμου (κατά τους φίλους του Τζέρι) με την Τζούλια Αλεξανδράτου στο Πολεμικό Μουσείο, τις οποίες έφερε στη δημοσιότητα το 2010 η εφημερίδα του Μάκη ΤριανταφυλλόπουλουVeto;

Ο ίδιος άνθρωπος προσελήφθη στο γραφείο της Μαρίας Σπυράκη, στις Βρυξέλλες, ως επιστημονικός συνεργάτης, ξεσηκώνοντας τότε μεγάλο θόρυβο. Η νυν εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος προσέφερε πλήρη κάλυψηστον τότε συνεργάτη της, τονίζοντας πως όσα χρόνια θα βρίσκεται στο δημόσιο βίο θα αγωνίζεται “για το δικαίωμα όλων να κάνουν ελεύθερα επιλογές στην προσωπική τους ζωή”.

Τι εστί δικαίωμα στην προσωπική ζωή; Σημαίνει πως ο καθένας μας μπορεί να επισκεφθεί στις 4.30 τα ξημερώματα το Πολεμικό Μουσείο μαζί με τη “σύντροφό” του; Μάλλον εδώ δεν πρόκειται για δικαίωμα στην προσωπική ζωή.

Οι εσωκομματικές της επιλογές

Η Μαρία Σπυράκη δεν επιλέχθηκε τυχαία όμως, τόσο από τον Αντώνη Σαμαρά, όσο και τώρα από την Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα πυρά της προς την καραμανλική πτέρυγα, αλλά και οι μετέπειτα εσωκομματικές συμμαχίες, τη βοήθησαν καθοριστικά στα πολιτικά της βήματα, αρχικά με τη θέση στην Ευρωβουλή και πλέον με την τοποθέτησή της στη «βιτρίνα» της ΝΔ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μαρία Σπυράκη ήταν από τα πρώτα πρόσωπα –αν όχι το πρώτο – που υποστήριξε ανοιχτά την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την ηγεσία της ΝΔ, όταν μάλιστα ο ίδιος χαρακτηριζόταν ως «αουτσάιντερ».

Με τη «φανέλα» του ΔΝΤ

Η στάση της όμως στην αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου μόνο ως «εθνική» δεν μπορεί χαρακτηριστεί, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που για χάρη τηςστείρας αντιπολιτευτικής  τακτικής της ΝΔ, «άδειασε» αρκετές φορές τη χώρα και τα συμφέροντά της.

Άλλωστε, αλησμόνητα θα μείνουν τα  πυρά της προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπροφσκις διότι έκανε το «λάθος» να μιλήσει για τη θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας κι όχι για την πορεία της δεύτερης αξιολόγησης τότε.

Η «φανέλα» του ΔΝΤ όμως φορέθηκε αρκετές φορές από τη Μαρία Σπυράκη και γενικότερα από τους «γαλάζιους» ευρωβουλευτές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι βολές τους ακόμη και κατά του Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί καθώς και η αμφισβήτηση από πλευράς τους ακόμα και των στοιχείων της Κομισιόν για τη θετική πορεία της Ελλάδας.

Τα αντεθνικά παραληρήματα στο Ευρωκοινοβούλιο υπήρξαν αναρίθμητα όπως για παράδειγμα τη στάση των “γαλάζιων βουλευτών” στο θέμα της φέτας “made in canada”. Με τη θετική ψήφο οκτώ ελλήνων ευρωβουλευτών, μεταξύ των οποίων και η Μαρία Σπυράκη, καναδικές εταιρείες μπορούν να παράγουν και να κυκλοφορούν στην αγορά της χώρας τους καναδική φέτα.Βέβαια, η κ. Σπυράκη φαίνεται πως ακολουθεί πιστά τη νεοφιλελεύθερη ηγετική γραμμή, καθώς, όπως η ίδια έχει δηλώσει στο παρελθόν, η ΝΔ “θα διαλύσει δομές” .

Και μετά από αυτό το “βαρύ” βιογραφικό η κυρία Σπυράκη πέφτει και πάλι στο ατόπημα να εκφράζει δημόσια πριν τον Πρόεδρο του κόμματος, Κυριάκο Μητσοτάκη την μη κάθοδο της Εύης Τατούλη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές. Και δεν φτάνει ότι προλαβαίνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά αμέσως μετά ζητάει την ψήφο των Αρκάδων που θα την οδηγήσουν στο Ευροκοινοβούλιο. Πόσο δεν σκέφτεστε αυτούς τους χιλιάδες ψηφοφόρους της Εύης Τατούλη και του Πέτρου Τατούλη κυρία Σπυράκη και ζητάτε και ψήφο ενώ εξαγγέλετε την εμμονή σας; Γιατί να σας ψηφίσουν όλοι αυτοί οι δεξιοί Αρκάδες που μπορεί στις Περιφερειακές εκλογές να στηρίξουν τον Πέτρο Τατούλη αλλά στις Ευρωεκλογές να θέλουν να ψηφίσουν το κόμμα τους;

Σ.Μπαλή

Με πηγές από το altsantiri.gr

Προηγούμενο άρθροΑυτοψία Γιαννακούρα σε εκτελούμενα έργα στην Αρκαδία – Βατός ο δρόμος στα Λαγκάδια (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης βγάζει φωτογραφία και… τραβάει μόνο τον εαυτό του! – video