Αρχική Ν. Κορινθίας Γιορτή του 2ου Γυμνασίου για την Εθνική Επέτειο και η Αδελφοποίηση με...

Γιορτή του 2ου Γυμνασίου για την Εθνική Επέτειο και η Αδελφοποίηση με Γερμανικό Σχολείο

Η γιορτή του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 και η τελετή αδελφοποίησης με το Gymnasium Hohenbaden
της πόλης Baden-Baden της Γερμανίας

Την Παρασκευή στις 10:00 το πρωί στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου «Θωμάς  Θωμαίδης» πραγματοποιήθηκε η σχολική γιορτή του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. 

Η γιορτή είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί παρουσίασε  το θέμα
μέσα από τις σελίδες της τοπικής ιστορίας: «Η Κόρινθος από τα χρόνια του Δεσποτάτου του Μιστρα (1358) μέχρι την Ανεξαρτησία (1830 )».

Η ιστορική αφήγηση, τα ποιήματα, οι μαρτυρίες και οι εικόνες που επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες Βασιλική Τραγουστή και Θέκλα Γιαννούλη,
τα τραγούδια της σχολικής χορωδίας που προετοίμασε ο μουσικός  Γρηγόρης Παντελέων, οι χοροί που δίδαξε η Μαργαρίτα Μπόντζου,
και η εξαιρετική απόδοση των μαθητών που συμμετείχαν, έδωσαν το στίγμα και το χρώμα της επετείου.

Παράλληλα, έγινε αντιληπτό πώς η Κόρινθος ήταν ένας τόπος στρατηγικός, τόπος πολύπαθος και κομβικός κατά την Επανάσταση, αλλά και κατά τους αιώνες που προηγήθηκαν.

Τη γιορτή παρακολούθησαν και οι μαθητές και συνοδοί καθηγητές
του γερμανικού σχολείου του Baden Baden, που φιλοξενούνται αυτή την περίοδο από μαθητές του 2ου Γυμνασίου και τις υπεύθυνες καθηγήτριες  Βασιλική Τσιέλου και Μαργαρίτα Μπόντζου, καθώς είναι σε εξέλιξη πρόγραμμα εκπαιδευτικής ανταλλαγής για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Μέσα από τη φιλοξενία σε οικογένειες οι μαθητές και των δύο σχολείων
βιώνουν την καθημερινότητα, τις συνήθειες, τον τρόπο ζωής και την κουλτούρα της ξένης χώρας. Εξασκούνται στις ξένες γλώσσες που μαθαίνουν και διευρύνουν το λεξιλόγιο τους.

Οι μαθητές  και οι εκπαιδευτικοί συνεργάζονται και παρακολουθούν μαθήματα στο σχολείο υποδοχής βιώνοντας διαφορετικούς τρόπους διδασκαλίας και ενημερώνονται για το εκπαιδευτικό σύστημα της ξένης χώρας.

Επίσης πραγματοποιούν περιηγήσεις σε μουσεία και αξιοθέατα ώστε να γνωρίσουν από κοντά τα νέα μέρη και να ζήσουν σε διαφορετικούς ρυθμούς και συνθήκες τον αντίστοιχο πολιτισμό.

Μετά τις δύο επιτυχημένες εκπαιδευτικές ανταλλαγές επισκέψεων
που πραγματοποιήθηκαν κατά τα σχολικά έτη 2016-17 και 2017-18
αποφασίστηκε από τους συλλόγους διδασκόντων των δύο σχολείων
η αδελφοποίηση του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου με το Gymnasium Hohenbaden, η οποία αποτελεί μια υπόσχεση ενδυνάμωσης των φιλικών σχέσεων και συνέχισης των επαφών και ανταλλαγών επισκέψεων των μαθητών μας.


Με την ευκαιρία της σχολικής γιορτής και προς το τέλος της
έγινε η τελετή αδελφοποίησης των δύο σχολείων και ανακοινώθηκε η χορηγία 2.000 ευρώ εκ μέρους των μαθητών του γερμανικού σχολείου
για την κάλυψη εξόδων του προγράμματος ανταλλαγής, εκ των οποίων 500 ευρώ αποφασίστηκε από κοινού να διατεθούν στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης για την κάλυψη εξόδων εμβολιασμού ανασφάλιστων παιδιών.

Η γιορτή έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς, όπου μαθητές και καθηγητές  Έλληνες και φιλοξενούμενοι,  χόρεψαν με  ενθουσιασμό ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τον φετινό εορτασμό της  εθνικής επετείου.

Πηγή: korinthosnews.gr