Αρχική Ν. Κορινθίας Αντιγόνη Κατσαβού : Μαζί θα καταφέρουμε περισσότερα απ’ ό,τι καθένας μόνος...

Αντιγόνη Κατσαβού : Μαζί θα καταφέρουμε περισσότερα απ’ ό,τι καθένας μόνος του

Γεννήθηκα το 1977 στο Κιάτο όπου τελείωσα και το σχολείο. Σπούδασα νομικά στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και μετά τις σπουδές μου συνέχισα να κατοικώ και να εργάζομαι στην περιοχή μας. Πάνω από 15 χρόνια είμαι ελεύθερη επαγγελματίας και διατηρώ δικηγορικό γραφείο, που δραστηριοποιείται σε όλες τους τομείς του δικαίου.

Αποφάσισα να ασχοληθώ ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να θέσω υποψηφιότητα στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, ως δημοτική σύμβουλος, με το συνδυασμό «συνΔΗΜΟΤΕΣ» του Δήμου Σικυωνίων και υποψήφιο Δήμαρχο τον Μάρκο Λέγγα, με στόχο να βοηθήσω την περιοχή μας να αποκτήσει μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη, ουσιαστική κοινωνική μέριμνα και πολιτιστική δράση. Ο Μάρκος Λέγγας, τον οποίο ευχαριστώ για την τιμητική πρόταση, είναι ένας επιτυχημένος και ενεργός επιχειρηματίας, βαθύς γνώστης των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας, ικανός να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής μας. Η προσωπικότητα και οι θέσεις του με έπεισαν ότι θα είναι ο σωστός για τον Δήμο Σικυωνίων Δήμαρχος, που με αποφασιστικότητα, εντιμότητα και υπευθυνότητα θα διαχειριστεί τα προβλήματά του.

Ο συνδυασμός μας δημιουργήθηκε από συμπολίτες μας που κουράστηκαν να βλέπουν στο προσκήνιο τα ίδια πρόσωπα. Από ανθρώπους που αγαπούν τον Δήμο μας, θέλουν να προσφέρουν με τις γνώσεις, το μεράκι και την επαγγελματική τους εμπειρία και μπορούν να δουλέψουν για να δώσουν ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του Δήμου μας. Ο Δήμος Σικυωνίων έχει ανάγκη από νέα πνοή και ένα άλμα προς τα εμπρός.

Σε μια χρονική συγκυρία οικονομικής στενότητας, οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε κάθε πόρο και κάθε ευκαιρία για την ανάπτυξη της περιοχής μας. Πρέπει να προετοιμαστεί άμεσα το έδαφος, ώστε οι πολίτες να αποκτήσουν κίνητρα και ευκαιρίες για να παραμείνουν και να συμβάλλουν στην ανάπτυξη του τόπου μας. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα, η εξωστρέφεια της Σικυώνιας οικονομίας και να τονωθούν ο πρωτογενής τομέας, η τυποποίηση προϊόντων και φυσικά ο τουρισμός. Όχι όμως καιροσκοπικά, αλλά με σχεδιασμό και συντονισμένες ενέργειες που θα αποβλέπουν σε βιώσιμη και σταθερή αναπτυξιακή τροχιά. Να ανακαλύψουμε ξανά τις μοναδικές ομορφιές και πολιτιστικές αξίες του τόπου μας. Να κερδίσουμε την ελπίδα για τη βελτίωση της ζωής όλων των συνδημοτών.

Στόχος μας είναι να σχεδιάσουμε τη δημιουργία ενός σύγχρονου, πρωτοποριακού και ευρωπαϊκού Δήμου. Ο νέος νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση προσφέρει πλέον πολλά και σημαντικά όπλα: αφενός μεν για να ασκήσει ο Δήμος ουσιαστική διοίκηση, περνώντας την εξουσία στους δημότες, αφετέρου δε για να βρει πόρους ώστε να υλοποιήσει το πρόγραμμά της η κάθε δημοτική αρχή. Είναι χαρακτηριστικό πως με το νόμο του «Κλεισθένη» ένας δήμος μπορεί να συνάψει προγραμματικές συμβάσεις με το δημόσιο και να συμμετέχει σε νομικά πρόσωπα αναπτυξιακού χαρακτήρα, με αντικείμενο εκτός των άλλων την παραγωγή, αποθήκευση, ιδιοκατανάλωση ή πώληση ενέργειας, καθώς και την αξιοποίηση τοπικών φυσικών πόρων ή περιοχών ή εγκαταστάσεων σημαντικής τουριστικής ή αναπτυξιακής αξίας.

Κύριο μέλημά μας είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας, η απεμπλοκή τους από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, με την ψηφιοποίηση όλων των υπηρεσιών του Δήμου προς τους δημότες, ώστε κάθε διαδικασία να γίνεται γρήγορα και αποδοτικά, τόσο για τους πολίτες όσο και για τις επιχειρήσεις, παραχωρώντας ψηφιακή υπογραφή σε όλους τους δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι θέλουν να εξυπηρετήσουν τον δημότη, όμως δεν λαμβάνουν καμία βοήθεια από τη μέχρι σήμερα διοίκηση. Επίσης, θα δώσουμε προτεραιότητα και θα επιλύσουμε με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα, καθημερινά και καίρια προβλήματα: τα αδέσποτα ζώα, η καθαριότητα, το κυκλοφοριακό στην πόλη του Κιάτου και η άναρχη στάθμευση που είναι αποτέλεσμα της έλλειψης δημοτικών χώρων στάθμευσης.

Είμαστε κομμάτι αυτού του Δήμου και του χρωστάμε πολλά. Γι’ αυτό θα ασχοληθούμε και με όλα αυτά που φαίνονται “μικρά”, αλλά αποτελούν όρο αξιοπρέπειας για τη ζωή των συνδημοτών μας.

Κανένας Δήμος δεν μπορεί να αλλάξει χωρίς τη συμμετοχή των πολιτών. Μαζί θα καταφέρουμε περισσότερα απ’ ό,τι ο καθένας μόνος του!

*Η Κυρία Αντιγόνη Κατσαβού είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τους «συνΔΗΜΟΤΕΣ» Δήμου Σικυωνίων