Αρχική Ν. Λακωνίας Βιολογικό καθαρισμό αποκτά και το Μαυροβούνι Γυθείου

Βιολογικό καθαρισμό αποκτά και το Μαυροβούνι Γυθείου

Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση και πλήρη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού Γυθείου, το Δίκτυο Αποχέτευσης Ακαθάρτων επεκτείνεται και στον Οικισμό Μαυροβουνίου.

Την Πέμπτη 7 Μαρτίου υπογράφηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, η απόφαση Ένταξης στο Πρόγραμμα «ΦιλόΔημος Ι» του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΓΥΘΕΙΟΥ» συνολικού προϋπολογισμού 2.919.882,73 ευρώ.

Σε ανακοίνωσή το ο συνδυασμός του δημάρχου Αν. Μάνης Π. Ανδρεάκου αναφέρονται τα εξής:

«Η Δημοτική Αρχή αγκάλιασε ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής, σχεδίασε με μεθοδικότητα την υλοποίησή μιας ριζικής λύσης και με συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών χρηματοδοτήθηκε η παρέμβαση, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής και την τόνωση της τουριστικής επιχειρηματικότητας.

Πολλαπλάσια τα περιβαλλοντικά οφέλη της περιοχής από την υλοποίηση του έργου. Δίνεται λύση σε ένα πρόβλημα με περιβαλλοντικές, υγειονομικές και οικονομικές προεκτάσεις.

Παραμένοντας προσηλωμένοι στο έργο μας, υλοποιούμε έμπρακτα και με συνέπεια τις δεσμεύσεις μας, σεβόμενοι το περιβάλλον και τους πολίτες.

Συνεχίζουμε με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς την προετοιμασία και κατασκευή νέων στρατηγικών έργων, που θα συμβάλουν στην ανάδειξη του Δήμου μας σε Οικονομικό, Πολιτιστικό και Τουριστικό Κέντρο.

Ευχαριστούμε θερμά τα στελέχη του Δήμου Ανατολικής Μάνης και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ανατολικής Μάνης, για την επιμελή και άρτια προετοιμασία του φακέλου του έργου».

Πηγή: lakonikos.gr

Προηγούμενο άρθροΚούλουμα στην παραλία Καραθώνας στο Ναύπλιο (Εικόνες)
Επόμενο άρθροΤα έθιμα της Καθαράς Δευτέρας ανά την Ελλάδα