Αρχική Ν. Αχαΐας Live: Η μεγάλη παρέλαση από το πατρινό καρναβάλι

Live: Η μεγάλη παρέλαση από το πατρινό καρναβάλι

Στην κορύφωσή του φτάνει σήμερα το πατρινό καρναβάλι, ενώ από χθες το βράδυ η Πάτρα κινείται σε έντονους και ξένοιαστους ρυθμούς.

Σε εξέλιξη είναι η καρναβαλική παρέλαση, με συμμετοχή περισσοτέρων από 40.000 καρναβαλιστών, με μεγαλοπρεπή άρματα. Η σάτιρα και η ευρηματικότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της παρέλασης, που θα διασχίσει το κέντρο της Πάτρας και θα την παρακολουθήσουν οι χιλιάδες επισκέπτες, που ήδη έχουν κατακλύσει την πόλη.

Η καρναβαλική παρέλαση ξεκινά με την μπάντα του δήμου Πατρέων και ακολουθείται από τα άρμα του βασιλιά καρνάβαλου. Στη συνέχεια παρελαύνουν το άρμα της βασίλισσας, με τη βασίλισσα του φετινού πατρινού καρναβαλιού, Αναστασία Ψαρρού, το άνθινο άρμα, τα άρματα «Πόλεμος και Ειρήνη», και «Σούπερ Ήρωες», καθώς και τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών «Τοσοδούλα», «Ζουζουνο-όχημα», «Καρναβαλάκος» και Κουτάβι.

Στην παρέλαση παίρνει μέρος και ο κινέζικος θίασος «Flying Dragons and Dancing Lions – Team of Cuigezhuang Township» από το Πεκίνο.

Η τελευταία πράξη του φετινού πατρινού καρναβαλιού θα γραφτεί στις 21:00 το βράδυ στο μόλο της Αγίου Νικολάου, στο παλιό λιμάνι με την τελετή λήξης και την καύση του καρνάβαλου. Η τελετή αναμένεται φαντασμαγορική, με πυροτεχνήματα και θα ακολουθήσει συναυλία του συγκροτήματος Locomondo.