Αρχική Ν. Λακωνίας Η «Ωκεανίς» «έντυσε» στα λευκά και περιοχές της Λακωνίας (Εικόνες)

Η «Ωκεανίς» «έντυσε» στα λευκά και περιοχές της Λακωνίας (Εικόνες)

Με… άγριες διαθέσεις έφτασε το Σαββατοκύριακο (23-24/2) στη Λακωνία το νέο κύμα κακοκαιρίας «Ωκεανίδα», που σάρωσε αρκετές περιοχές της χώρας. Ισχυρές βροχοπτώσεις και πυκνές χιονοπτώσεις, με σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και ισχυρούς ανέμους ήταν το σκηνικό του καιρού σε ορεινές περιοχές άνω των 300-400 μέτρων -κυρίως- του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα.

Ειδικότερα, χιονοπτώσεις σημειώθηκαν, μεταξύ άλλων, στα χωριά των «βορείων δήμων»  (Καστόρι, Γεωργίτσι, Λογκανίκος κ.α.), Καρυές, Αναβρυτή, αλλά και στη νοτιοανατολική Λακωνία, όπως στην Κρεμαστή και Καρίτσα Δ. Ευρώτα κ.α.

Συνεργεία του Δήμου Ευρώτα κινητοποιήθηκαν από τις πρώτες ώρες της Κυριακής 24/2 για τη διάνοιξη δρόμων σε Κρεμαστή και Καρίτσα. «Ευχαριστώ τους χειριστές και εργάτες του Δήμου Ευρώτα και τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο κ. Παναγιώτη Λυμπέρη για την άριστη συνεργασία και αποτελεσματικότητα! Στόχος μας είναι η εξυπηρέτηση των δημοτών! Προχωράμε μαζί!» ανέφερε ο δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος.

Μάλιστα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στις ορεινές περιοχές του Δήμου Σπάρτης, τη Δευτέρα (25/2) παρέμειναν κλειστά τα σχολεία των Δημοτικών Ενοτήτων Πελλάνας και Καρυών Δ. Σπάρτης. Τα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου Σπάρτης -όλων των βαθμίδων- λειτούργησαν  κανονικά.

Πηγή: lakonikos.gr