Αρχική Eπικαιρότητα Όλες οι λεπτομέρειες για τις 120 δόσεις στην Εφορία από τον Λ.Μπαζιωτόπουλο...

Όλες οι λεπτομέρειες για τις 120 δόσεις στην Εφορία από τον Λ.Μπαζιωτόπουλο (Βίντεο)

Σχεδόν 700.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις που απειλούνται από το κύμα των κατασχέσεων και περισσότεροι από 4 εκατομμύρια οφειλέτες θα έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στη νέα ρύθμιση των 120 δόσεων, προκειμένου να γλιτώσουν τις καταθέσεις, τα εισοδήματα και τα περιουσιακά τους στοιχεία.

Το σχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να δίνει μια τελευταία ευκαιρία για τη ρύθμιση των χρεών σε 120 δόσεις, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι οι οφειλέτες που θα ενταχθούν θα είναι συνεπείς στις τρέχουσες υποχρεώσεις τους. Δηλαδή θα πρέπει να υποβάλουν στην ώρα τους τις δηλώσεις και να πληρώνουν τους φόρους για να μη βρεθούν αυτομάτως εκτός των 120 δόσεων ρύθμισης και αναβιώσουν κατασχέσεις και διώξεις.

Στη ρύθμιση θα μπορούν να ενταχθούν μισθωτοί, συνταξιούχοι, άνεργοι, εργαζόμενοι που αμείβονται με μπλοκάκι, επιχειρήσεις και επαγγελματίες που έχουν κλείσει τα βιβλία τους.

Η ρύθμιση των 120 δόσεων θα συνοδεύεται με «κούρεμα» των προστίμων και προσαυξήσεων που μπορεί να φθάνει ακόμη και το 95%.

Συμβουλές, αλλά και τι πρέπει να προσέξουμε μας δίνει ο λογιστής, Λεωνίδας Μπαζιωτόπουλος.