Αρχική Ν. Μεσσηνίας Ανησυχία Νίκα για το περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων

Ανησυχία Νίκα για το περιφερειακό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων

Ενδεχόμενη αποστασιοποίηση της κυβέρνησης από το περιφερειακό σχέδιο για τα σκουπίδια υποψιάζεται ο υποψήφιος περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, καθώς βλέπει αλλαγές, τόσο στη στάση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης όσο και στις θέσεις του υποψήφιου περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Δέδε.

Οπως φαίνεται, ο κ. Νίκας δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μείνει στα χαρτιά το περιφερειακό σχέδιο μετά από 8 χρόνια προγραμματισμού και καθυστερήσεων. Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Εχω τονίσει πολλές φορές και επί πολλά χρόνια πως ο απόλυτος υπεύθυνος για τη μετατροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε απέραντο σκουπιδότοπο είναι ο απερχόμενος περιφερειάρχης. Η προχθεσινή απόφαση της Αποκεντρωμένης (υπουργείο Εσωτερικών), πέρα από την επιπολαιότητα και την ανικανότητα της Περιφέρειας, ενδεχομένως -και σε συνδυασμό με τις δηλώσεις του κ. Δέδε- να σημαίνει και την πλήρη αποστασιοποίηση της κυβέρνησης από τον περιφερειακό σχεδιασμό της διαχείρισης των απορριμμάτων, που τόσες διαφωνίες, εντάσεις και συγκρούσεις έχει δημιουργήσει.

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης ας συνειδητοποιήσει επιτέλους την κατάσταση που έχει δημιουργήσει με τη διαχείριση των απορριμμάτων και ας αφήσει στην επόμενη περιφερειακή αρχή -μαζί με πολλά άλλα- την επίλυση αυτού του μείζονος προβλήματος». 

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Προηγούμενο άρθροH Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Κορινθίας έκοψε την πίτα της (Βίντεο)
Επόμενο άρθροΣήμερα το απόγευμα η ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης