Αρχική Ν. Κορινθίας Κλειστή σήμερα η Διώρυγα του Ισθμού – Δείτε μέχρι πότε

Κλειστή σήμερα η Διώρυγα του Ισθμού – Δείτε μέχρι πότε

Κλειστή για άλλη μία φορά θα είναι σήμερα Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, η Διώρυγα της Κορίνθου για τα πλοία, καθώς σύμφωνα με ανακοίνωση της Ανώνυμης Εταιρείας ΔΙώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ), θα εκτελεστού πρόστετες εργασίες αποκατάστασης βυθισμάτων. Η αναστολή των διελεύσεων, θα ισχύσει από τις 8 το πρωί, έως τις 3 το μεσημέρι.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρώην μέλος του ΔΣ της Διώρυγας, Χάρης Μαρίνης, στην προσωπική του σελίδα σε γνωστό Μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης, το πρωί της Κυριακής 16 Δεκεμβρίου, διερχόμενο πλοίο προσάραξε εντός της Διώρυγας, μετά από μικρή κατάπτωση χωμάτινων όγκων.

Πρόκειται για επαναλαμβανόμενο “φαινόμενο” μέσα στο 2018, κάτι που δημιουργεί αρκετά ερωτηματικά σχετικά με την εκτέλεση ή μη των εργασιών συντήρησης στο κανάλι, για τον περιορισμό ή και την αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων. Σημειώνεται, ότι οι προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης στον Ισθμό, γίνονται κάθε Τρίτη. Ως εκ τούτου, η αναστολή των διελεύσεων που ανακοινώθηκε από το Λιμεναρχείο Κορίνθου για σήμερα Δευτέρα, είναι εκτός προγράμματος.

Σύμφωνα με τους Γεωλόγους και τους άλλους ειδικούς επιστήμονες (ειδικοτήτων κυρίως, της Μηχανικής), η κατάπτωση των πρανών έχει ως κύρια αιτία, τη μεγάλη ποικιλία των γεωλογικών συστάσεων του εδάφους στην περιοχή της Διώρυγας. Αυτός άλλωστε ήταν και ο κύριος λόγος για τον οποίο εγκαταλειπόταν η ιδέα της διάνοιξης όσες φορές τολμήθηκε.

Η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Κορίνθου

Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου ανακοινώνεται αναστολή των διελεύσεων της διώρυγας Κορίνθου την 17/12/2018 από ώρα 8:00 έως 15:00, λόγω εκτέλεσης πρόσθετων εργασιών αποκατάστασης βυθισμάτων.

Πηγή: loutraki365.gr

Προηγούμενο άρθροΠυρκαγιά σε πρόχειρη κατασκευή στο Λάλουκα Άργους
Επόμενο άρθροO Δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός ανακοίνωσε την δημιουργία λιμενικής εγκατάστασης στον Κόρφο (Βίντεο)