Αρχική Ν. Αρκαδίας Σε λειτουργία το ψυχιατρικό τμήμα παιδιών και εφήβων στην Τρίπολη!!

Σε λειτουργία το ψυχιατρικό τμήμα παιδιών και εφήβων στην Τρίπολη!!

Για το ψυχιατρικό τμήμα παιδιών και εφήβων (μέχρι 17 ετών), μίλησε η παιδοψυχιάτρος κα. Έφη Καψιμάλη…

Στόχος να μπορέσουν σύντομα, να λειτουργήσουν οι εφτά κλίνες για νοσηλεία παιδιών και εφήβων…

Το τμήμα λειτουργεί πλέον στο νέο ψυχιατρείο, που βρίσκεται δίπλα στο Παναρκαδικό Νοσοκομειο. «Τον Ιούλιο μεταφερθήκαμε στο νέο κτίριο. Πιο συγκεκριμένα στις 2 Ιουλίου, μεταφέραμε όσα έπιπλα είχαμε στις προηγούμενες δομές μας και ξεκινήσαμε στο νέο χώρο”, δήλωσε η παιδοψυχίατρος, ενώ γνωστοποίησε, πως το τμήμα λειτουργεί προς το παρών σαν εξωτερικό ιατρείο, αλλά στόχος του είναι να λειτουργήσει και ως μονάδα νοσηλείας περιστατικών. “Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την Πελοπόννησο, γιατί δεν υπάρχει κάτι άλλο αντίστοιχο, αν εξαιρέσουμε τις δυο κλίνες για εφήβους που νομίζω πως υπάρχουν στην Πάτρα, χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη μονάδα εκεί. Η δική μας μονάδα, αυτή που φιλοδοξούμε να ξεκινήσουμε να λειτουργούμε, είναι μια μονάδα που θα καλύπτει τις ανάγκες για νοσηλεία εφτά παιδιών. Για να φτάσουμε όμως σε αυτό το σημείο έχουμε πολύ δρόμο”, δήλωσε μεταξύ άλλων η γιατρός.

Στο ψυχιατρικό τμήμα παιδιών και εφήβων υπάρχουν πολλές ελλείψεις αναφορικά με το προσωπικό, καθώς στο τμήμα εργάζονται αυτή τη στιγμή δυο ψυχίατροι, μια εργοθεραπευτρια και δυο νοσηλευτές σε πλήρη απασχόληση. «Έχουμε πολλές ελλείψεις ακόμα σε προσωπικό. Εμείς εδώ καλύπτουμε σε εξωτερική βάση τρεις νομους, την Αρκαδία, τη Μεσσηνία και τη Λακωνία. Μέσα σε τρείς μήνες πλήρους λειτουργίας (από το Σεπτέμβριο) έχουμε δεχτεί 550 περιστατικά», δήλωσε η κα.Καψιμάλη.

Κλείνοντας, απαντώντας σε ερώτημα για το πότε θα μπορούν, να νοσηλευτούν παιδιά και έφηβοι, η παιδοψυχολόγος, τόνισε: «Η δυνατότητα νοσηλεία παιδιών θα δοθεί, όταν προσληφθεί νοσηλευτικό προσωπικό και ενισχυθεί το τμήμα με παραπάνω γιατρούς. Χρειαζόμαστε προσωπικό, που να ξέρει και να αγαπάει αυτή τη δουλειά. Έχουμε ετοιμάσει το οργανόγραμμά μας για το πόσα άτομα χρειάζονται και σε ποιες θέσεις και σύντομα θα δοθεί στη διοίκηση».

Πηγή: drt915.gr

Προηγούμενο άρθροΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή Δημοτικού Παιδικού Σταθμού Δερβενίου
Επόμενο άρθροΦωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στους Αγίους Θεοδώρους! (Βίντεο)