Αρχική Ν. Αργολίδος Μεγάλη μέρα για το Άργος: Τελετή θεμελίωση του εργοστασίου απορριμμάτων στα Γκριμάρια...

Μεγάλη μέρα για το Άργος: Τελετή θεμελίωση του εργοστασίου απορριμμάτων στα Γκριμάρια (Βίντεο)

Τελετή θεμελίωσης, του εργοστασίου μηχανικής διαλογής στα πλαίσια προσωρινής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην περιοχή Γκριμάρια, από τον Δήμαρχο Άργους Μυκηνών Δ. Καμπόσο.

Η συγκεκριμένη μονάδα, που θεμελίωσε σήμερα η δημοτική αρχή για το εργοστάσιο στα Γκριμάρια, την υπερψήφισε με αποφάσεις του το Δημοτικό Συμβούλιο υπ’ αρ. 320/2016 όπου ενέκρινε «την εκτέλεση του έργου: «Κατασκευή μονάδας μηχανικής διαλογής στα πλαίσια προσωρινής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων» σύμφωνα με την υπ’ αρ. 47/2016 τεχνική μελέτη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων και Μελετών…».

Στο σημείο θα κατασκευαστεί το εργοστάσιο ανακύκλωσης-κομποστοποίησης-δεματοποίησης του Δήμου Άργους Μυκηνών με εγκεκριμένη Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων από τα αρμόδια κρατικά όργανα για την προσωρινή διαχείριση των συμμείκτων αστικών αποβλήτων του (ΑΣΑ), με αριθ. αποφ. 41253/1224- 26-5-2016.

Ο δήμος για δεκαετίες δεν είχε καμιά απολύτως υποδομή στην διαχείριση των αποβλήτων. Δύο διαφορετικές κυβερνήσεις αναγνώρισαν το πρόβλημα και χρηματοδότησαν με 600.000 ευρώ την προσωρινή λύση.

Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική μονάδα διαχείρισης που θα υπάρχει στη Πελοπόννησο η οποία θα καλύπτει όλες της απαιτήσεις της ελληνικής και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, και για αυτό συμπεριλαμβάνεται στον ΠΕΣΔΑ.

Ο Δήμος Άργους Μυκηνων προχώρησε τάχιστα στη διενέργεια των διαγωνισμών κατασκευής και λειτουργίας με σκοπό την όσο ποιο σύντομη λειτουργία της μονάδας. Ο διαγωνισμός λειτουργίας ολοκληρώθηκε, έχει ανάδοχο και πλέον βρίσκεται στο τελικό στάδιο της έναρξης της κατασκευής.

Και στους δυο ευρωπαϊκούς ηλεκτρονικούς διαγωνισμούς συμμετείχε πλήθος εταιριών χωρίς ενστάσεις και προσφυγές στη δικαιοσύνη πετυχαίνοντας στην επεξεργασία την καλύτερη τιμή στην Ελλάδα με 29,45 Ευρώ ανά τόνο, σε αντίθεση με όλες τις διαχειρίσεις ανά την Ελλάδα.

Η δημοτική παράταξη του Δημήτρη Καμπόσου σταματά την ανύψωση του λόφου στα Γκριμάρια. Βάζει τέλος στην χωματερή με την διαχείριση απορριμμάτων που θα ξεκινήσει με το πέρας κατασκευής του εργοστασίου.

Μέσα στο 2019 όπου αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή και να ξεκινήσει η λειτουργία του εργοστασίου ο δήμος Αργούς – Μυκηνών θα είναι από τους πρώτους δήμους στη χώρα που θα εκπληρώσει τους Ευρωπαϊκούς στόχους στην ορθή διαχείριση αποβλήτων και ανακύκλωση.

Πηγή: argolikeseidhseis.gr

Προηγούμενο άρθροΠαρέμβαση του Αρείου Πάγου για τον ξυλοδαρμό του 19χρονου Αλβανού στη φυλακή
Επόμενο άρθροΣήμερα η ομιλία του Γ. Σαμώνη στο 3ο Μάθημα της Σχολής Επιμορφώσεως Οικογένειας του Δήμου Κορινθίων