Αρχική Ν. Λακωνίας Πέρασε στην ιστορία το Spartan Race 2018! Συγκλονιστικές οι υπερπροσπάθειες των αθλητών!...

Πέρασε στην ιστορία το Spartan Race 2018! Συγκλονιστικές οι υπερπροσπάθειες των αθλητών! (Βίντεο)

Μια σημαντική θέση στην καρδιά των Σπαρτιατών και γενικότερα των Λακώνων παίρνει το Spartan Race, που για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, φιλοξενήθηκε στη λακωνική πρωτεύουσα, από 2 έως 4 Νοεμβρίου.

Οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Σπάρτης αγκάλιασαν τη διοργάνωση, που φέτος παρουσιάστηκε αναβαθμισμένη, όχι μόνο από πλευράς δράσεων αλλά και συμμετοχών.

Αθλητές από 57 χώρες ακολούθησαν τις καθορισμένες από τους διοργανωτές διαδρομές που αναδείκνυαν την ιστορία και το φυσικό κάλλος της περιοχής και δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, ξεπέρασαν φυσικά και τεχνητά εμπόδια τερματίζοντας στο άγαλμα του Λεωνίδα καταχειροκροτούμενοι από το κοινό.

Στον τερματισμό όλοι οι αθλητές/τριες, έλαβαν για τη συμμετοχή τους το πολυπόθητο μετάλλιο, ενώ οι τρεις πρώτοι κάθε κατηγορίας, βραβεύτηκαν σε ειδικές εκδηλώσεις που έλαβαν χώρα τις βραδινές ώρες του Σαββάτου και της Κυριακής στην κεντρική πλατεία Σπάρτης. Μάλιστα το Σάββατο η βραδιά έκλεισε με συναυλία του γνωστού καλλιτέχνη Βασίλη Λέκκα.

Ιδιαίτερες όμως ήταν και οι στιγμές που έζησαν αθλητές και κοινό το βράδυ της Κυριακής στον ίδιο χώρο, αφού μετά τις βραβεύσεις και τις αναμνηστικές φωτογραφίες, ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού. Βέβαια, όλοι γέμισαν με ανυπομονησία, καθώς το ραντεβού τους στην ιστορική Σπάρτη ανανεώθηκε για το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεγάλος νικητής στο Spartan Trifecta World Championship στην κατηγορία των ανδρών αναδείχτηκε ο Jon Albon, ο οποίος έβαλε έτσι γερές βάσεις για την κατάκτηση του ενός εκατομμυρίου δολλαρίων, ενώ στην κατηγορία των γυναικών, την πρώτη θέση κατέκτησε η Suzana Kocumova.

Πηγή: apela.gr