Αρχική Ν. Κορινθίας Επίσκεψη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στις Αρχαίες Κλώνες Νεμέας (Βίντεο)

Επίσκεψη του Παναγιώτη Λαφαζάνη στις Αρχαίες Κλώνες Νεμέας (Βίντεο)

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε εθνικό έγκλημα και καταστροφή του κλάδου τον μνημονιακό Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που επιβάλλεται στο κρασί και απαίτησε την άμεση απόσυρση του.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατήγγειλε τους περιορισμούς στην αμπελοκαλλιέργεια και τόνισε ότι απαιτείται η ολόπλευρη στήριξη του κλάδου του κρασιού στην χώρα μας και των εγχώρια παραγόμενων ποτών, ένας παραγωγικός κλάδος που μπορεί να αναζωογονήσει παραγωγικά όλη την Ελλάδα.

Τέλος, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε δραστικά μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής των αγροτικών προϊόντων και ενίσχυση των αγροτοδιατροφικών συμπλεγμάτων στην χώρα ιδιαίτερα για την επώνυμα, ταυτοποιήμενα, ποιοτικά και υγιεινά προϊόντα, πράγματα στα οποία η Ελλάδα διαθέτει ανεκτίμητα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε επισκέφτηκε το κτήμα Καραμήτσου σε μια υπέροχη τοποθεσία έξω από τη Νεμέα όπου ο ίδιος ο Λευτέρης Καραμήτσος τους ξενάγησε στο σύγχρονο οινοποιείο του, τους κέρασε από το εξαιρετικό κρασί του και τους εξέθεσε τα προβλήματα της παραγωγής κρασιού αλλά και τις δυνατότητες του.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης ευχαρίστησε τον Λευτέρη Καραμήτσο για την φιλοξενία, εκθείασε το κρασί του και την θαυμάσια προσπάθεια του και του ευχήθηκε καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία.

Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε έκανε πολύ επιτυχημένη περιοδεία στην πόλη της Νεμέας.

Πηγή: korinthostv.gr