Αρχική Eπικαιρότητα Ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης – Δύο Πελοποννήσιοι στο νέο Υπουργικό...

Ορκωμοσία των νέων μελών της Κυβέρνησης – Δύο Πελοποννήσιοι στο νέο Υπουργικό Συμβούλιο (Βίντεο)

Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, και παρουσία του πρωθυπουργού,Αλέξη Τσίπρα, ορκίστηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης τα νέα μέλη της κυβέρνησης, μετά τον ανασχηματισμό.

Μεταξύ των νέων μελών την Κυβέρνησης είναι και οι Πελοποννήσιοι Αλέξης Χαρίτσης από την Μεσσηνία και Σταύρος Αραχωβίτης από την Λακωνία.

Ο Αλέξης Χαρίτσης γεννήθηκε στην Καλαμάτα και είναι Έλληνας πολιτικός και σημερινός Υπουργός Εσωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας. Έχει διατελέσει Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης καθώς και Υφυπουργός Οικονομίας.

Σπούδασε στην Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, με ειδίκευση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, και στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου[1].

Ο Σταύρος Αραχωβίτης γεννήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου 1972, στην Σπάρτη. Είναι παντρεμένος και έχει 3 παιδιά. Σπούδασε στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ είναι Γεωπόνος στο επάγγελμα. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη για πρώτη φορά στις εκλογές του Μαΐου του 2012, ενώ σήμερα είναι ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ήταν συντονιστής της ΕΠ.Ε.Κ.Ε Αγροτικής Ανάπτυξης του κυβερνώντος κόμματος, ενώ συμμετέχει σε διάφορες κοινοβουλευτικές επιτροπές.

Διετέλεσε εξωτερικός συνεργάτης της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδας με αντικείμενο τις εκτιμήσεις εμπορικής αξίας αγροτεμαχίων. Ασχολήθηκε με τη σύνταξη διαγνωστικών και τεχνικοοικονομικών μελετών, εργάσθηκε επίσης επίσης ως τεχνικός σύμβουλος σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις παραγωγής βιολογικών προϊόντων καθώς και σε μονάδες που ασχολούνται με την επεξεργασία – τυποποίηση και προώθηση βιολογικών προϊόντων.

Είναι τακτικό μέλος του ΓΕΩ.ΤΕ.Ε, ενώ διετέλεσε γραμματέας του Συλλόγου Γεωπόνων (2004-2005).