Αρχική Eπικαιρότητα Στην εισαγγελέα ο Ψινάκης για να καταθέσει για την πυρκαγιά

Στην εισαγγελέα ο Ψινάκης για να καταθέσει για την πυρκαγιά

Στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη, θα μεταβεί αύριο ο Ηλίας Ψινάκης προκειμένου να καταθέσει για την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική.

Η κυρία Γνεσούλη έχει αναλάβει με παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλία Ζαγοραίου, προκαταρκτική εξέταση για τα αίτια των πυρκαγιών στην ανατολική Αττική.

«Την ώρα που καιγόταν ο δήμος μας ήμουν εκτός… Ναι»

Ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης έδωσε τη δική του απάντηση για το πού βρισκόταν την ώρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, μιλώντας στη RealNews.

Ο ίδιος σχολίασε όσα ακούγονται για την απουσία του από την περιοχή που επλήγη από τη φονική πυρκαγιά.

«Ήμουν στο δημαρχείο. Την ώρα της φωτιάς προσπαθούσα να πλησιάσω. Την ώρα που καίγονταν όλα ήμουν αποκλεισμένος. Ήμουν αποκλεισμένος στη Μαραθώνος γιατί είχαν μπλοκάρει τις εισόδους. Είμαι εδώ στο δημαρχείο, όπου έχω στήσει ένα κέντρο επιχειρήσεων και δεν έχω λείψει στιγμή από την ώρα που έφτασα τα ξημερώματα της Τρίτης. Όταν δουλεύεις μέρα – νύχτα, δεν έχεις το χρόνο, ούτε τη διάθεση να τρέχεις στα κανάλια και να κάνεις δηλώσεις. Η τραγική διαχείριση μιας πολύνεκρης κρίσης απαιτεί συντονισμό πολλών φορέων και δουλειά», σημείωσε ο Ηλίας Ψινάκης.

«Δεν λέει ο κόσμος ότι ήμουν απών από τη μάχη με τις φλόγες. Αυτό το υποστηρίζουν κάποιοι δημοσιογράφοι και συγκεκριμένα καιροσκόποι με μικροπολιτικά κίνητρα. Να έτρεχα να βγω στα κανάλια για να με δουν ότι είμαι εδώ και να παρατήσω τον συντονισμό; Την ώρα εκείνη που καιγόταν ο Δήμος μας ήμουν εκτός… Ναι. Δεν μπορούσα να μπω από τη Μαραθώνος, είχαν αποκλειστεί οι δρόμοι και έδινα εντολές μέσω τηλεφώνου. Είναι δικαίωμά τους να λένε και να γράφουν ό,τι θέλουν. Εγώ κάποια στιγμή θα τα βγάλω όλα στη φόρα. Αυτή τη στιγμή προέχει να τακτοποιήσω το δήμο. Να βρούμε τους νεκρούς, να δείξουμε έναν σεβασμό σε όλο αυτό», συμπλήρωσε.