Αρχική Eπικαιρότητα Οσμή σκανδάλου σε ρύθμιση εκατομμυρίων ευρώ!

Οσμή σκανδάλου σε ρύθμιση εκατομμυρίων ευρώ!

Υποψία σκανδάλου υποκρύπτουν καταγγελίες, που έχει στη διάθεσή του το paraskhnio.gr, και που αφορούν ευνοϊκή ρύθμιση υπέρ ξενοδοχειακής εταιρείας, από την οποία το ελληνικό Δημόσιο απώλεσε χιλιάδες ευρώ. Πρόκειται για την εταιρεία Αττικός Ήλιος, η οποία εκμεταλλεύεται ξενοδοχεία σε Λαγονήσι, Ναύπλιο και αλλού και βρίσκεται σε αντιδικία με το ελληνικό Δημόσιο και συγκεκριμένα την ΕΤΑΔ (Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου).

Βάσει των καταγγελιών και των εγγράφων που διαθέτει το «Π», αρχικώς (το 2009) και με τροποποίηση της αρχικής σύμβασης, που είχε συνάψει η εταιρεία με το Δημόσιο, αναγνωρίσθηκαν αξιώσεις της Αττικός Ήλιος (μισθώτρια) «ακόμη και ενδεχόμενες ή και μελλοντικές». Για όλες τις διαφορές η «μισθώτρια» εταιρεία προσέφυγε σε τέσσερις διαιτησίες, τις οποίες κέρδισε και της αναγνωρίσθηκε αποζημίωση 10.034,879 ευρώ.

Τον Μάρτιο του 2016 μέλος του ΔΣ της ΕΤΑΔ και πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους υπέβαλε αναφορά στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος «για την υπόθεση Αττικός Ήλιος», προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες στην πρόκληση ζημίας του Δημοσίου, επισημαίνοντας ότι είχε επιδειχθεί «αδικαιολόγητη σπουδή για το κλείσιμο της υπόθεσης με σκοπό τη δρομολόγηση συμβιβαστικής επίλυσης των διαφορών».

Να σημειωθεί ότι η ΕΤΑΔ αποφάσισε να συγκροτήσει επιτροπή για τη διερεύνηση συμβιβαστικής επίλυσης του συνόλου της διαφοράς και τα μέλη της κατέληξαν να κλείσουν συμβιβαστικά την υπόθεση με την καταβολή προς την μισθώτρια (Αττικός Ήλιος) ποσού 7.991.139,58 ευρώ, παρότι οι εισηγήσεις ήταν για πολύ μικρότερο ποσό. Μάλιστα, κατά πληροφορίες, τα μέλη της ΕΤΑΔ αποφάσισαν να κλείσουν συμβιβαστικά το σύνολο της διαφοράς καταβάλλοντας στην Αττικός Ήλιος το ποσό των 85.000.000 ευρώ.

Και ευλόγως δημιουργούνται ερωτήματα , όπως:

· Ποιος ο λόγος «κλεισίματος» της υπόθεσης τη δεδομένη συγκυρία;

· Γιατί η ΕΤΑΔ καταλήγει σε τέτοια απόφαση, που θέτει σε κίνδυνο τα συμφέροντα του Δημοσίου;

· Γνώριζε η ΕΤΑΔ ότι η μισθώτρια έχει υπέρογκες ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το ελληνικό Δημόσιο και τις τράπεζες;

· Ποια η τύχη της αναφοράς στον εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος;

· Είναι εν γνώσει του αρμόδιου υπουργού οι αποφάσεις της ΕΤΑΔ;