Αρχική Ν. Μεσσηνίας Σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς για έργα ο Δήμος Τριφυλίας

Σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς για έργα ο Δήμος Τριφυλίας

Σε εξωδικαστικούς συμβιβασμούς για έργα του παρελθόντος οδηγείται ο Δήμος Τριφυλίας καθώς οι οφειλές έρχονται από το κοντινό παρελθόν αν και παραμένουν προς το παρόν συνολικά για την περιφέρεια της Τριφυλίας, αδιευκρίνιστες.

Αρκετές συσσωρευμένες οφειλές προέρχονται παράλληλα την τελευταία τριετία, προκαλώντας το ενδιαφέρον των μελών της Οικονομικής επιτροπής του Δήμου που συνεδρίασε πρόσφατα. Μάλιστα αντιπαράθεση υπήρξε για 2 περιπτώσεις που αφορούν ελαιοχρωματισμό στο Δημαρχείο της πόλης καθώς και σε Νηπιαγωγείο και Παιδικό σταθμό στους Γαργαλιάνους από πέρσι με το ύψος των έργων στον ίδιο ανάδοχο να φτάνει τις 14.400 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Τεχνική υπηρεσία έβαλε την υπογραφή της για την άρτια εκτέλεση του έργου, παρά το γεγονός ότι ήταν προφορική απευθείας ανάθεση και στις 2 περιπτώσεις.

Η απόφαση ολοκληρώθηκε κατά πλειοψηφία.

Στην ίδια συνεδρίαση πάντως αναβλήθηκε η απόφαση για την προμήθεια υλικών άδρευσης μέχρι να υπάρχει σχετική πίστωση που προβλέπεται στο Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου.

Πάντως ο Δήμος συνεχίζει να οφείλει σε ιδιώτες και επιχειρηματίες από ορισμένες δημοτικές ενότητες και το μόνο που απομένει είναι να καταλογιστεί το συνολικό ύψος των οφειλών ώστε να υπάρχει σταθερότητα στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.