Αρχική Eπικαιρότητα Νέα Σελήνη Μαΐου 2018: Δόμηση και αποδόμηση.

Νέα Σελήνη Μαΐου 2018: Δόμηση και αποδόμηση.

Η τελευταία Νέα Σελήνη της άνοιξης, γίνεται στις 15 Μαΐου, στο ζώδιο του Ταύρου και συγκεκριμένα στην  24°36’ , επηρεάζοντας το τρίτο δεκαήμερο των Σταθερών ζωδίων κυρίως (Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους).

Είναι γνωστό ότι ο Ταύρος, αφορά τα κεκτημένα μας και τον τρόπο που τα αποκτούμε. Πέραν του υλικού επιπέδου όμως, συνδέεται και με το σύστημα αξιών μας. Όσα μας κάνουν να νιώθουμε ασφαλείς, πλήρεις, περιγράφονται από τον 2ο οίκο μας που συνδέεται με το συγκεκριμένο ζώδιο και ασφαλώς, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να περιγράφει μόνο τα αποκτήματα μας αλλά και την συναισθηματική μας ασφάλεια. Η «ασφάλεια» είναι μαγική λέξη για τον Ταύρο και είναι άμεσα συνδεδεμένη με την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση αξίας του εαυτού: Χωρίς το ένα, δεν μπορεί να υπάρχει το άλλο.

Η Νέα Σελήνη, συμβολίζει έναν καινούργιο κύκλο δράσης, στον τομέα που αντιστοιχεί στο προσωπικό μας ωροσκόπιο. Μία τέτοια Νέα Σελήνη, στο γήινο περιβάλλον του Ταύρου, αφηγείται ενάρξεις πρακτικού, και όχι μόνο, χαρακτήρα. Θεωρητικά, είναι μία καλή στιγμή να εξετάσουμε τι είναι εκείνο που μπορεί να προσθέσει πόντους στην αυτοπεποίθηση μας. Να «χτίσουμε» πράγματα, σχέσεις, καταστάσεις, σχέδια που θα τονώσουν το αίσθημα ασφάλειάς μας. Να δημιουργήσουμε «πλέγματα» προστασίας, όχι για να αυτό – εγκλωβιστούμε αλλά για να αποτελέσουν θεμέλιο στα μελλοντικά οικοδομήματα μας.

Στον χάρτη της Νέας Σελήνης, οι δράσεις τέτοιου είδους υποστηρίζονται με το συγκλίνον τρίγωνο των Φώτων (Ήλιου και Σελήνης) με τον Άρη στον Αιγόκερω. Οι δημιουργικές πρωτοβουλίες είναι ζητούμενο εδώ. Το γήινο στοιχείο που παρουσιάζεται έντονο στον χάρτη, δείχνει ότι είναι ο καιρός να χρησιμοποιήσουμε ως εφόδιο την πρακτικότητα για να δούμε να υλοποιούνται ιδέες. Και η πρακτικότητα, με τη σειρά της, απαιτεί δομή και σύστημα για να δώσει αποτελέσματα. Προαπαιτούμενο: Τίποτα νέο δεν χτίζεται σε παμπάλαια θεμέλια, που αποδεδειγμένα δεν εξυπηρετούν κανενός είδους εξέλιξη.

Διότι στον χάρτη της Νέας Σελήνης,  ο Άρης από τις 29°43’ του Αιγόκερω κι ενώ ετοιμάζεται να αποχωρήσει από το ζώδιο, βρίσκεται σε όψη τετραγώνου με τον Ουρανό, που βρίσκεται κυριολεκτικά μια ανάσα από το ζώδιο του Ταύρου, στις 29°59’ του Κριού! Με λίγα λόγια, ο πλανήτης της δράσης συναντά εκείνον της… αντίδρασης με μία όχι εύκολη όψη και στο τέλος των ζωδίων, «κουβαλώντας» όλη την δυναμική της μέχρι τώρα πορείας τους σε αυτά. Πρόκειται για μία μεγάλης σημασίας συγκυρία (;) αστρολογικά.

Τα τετράγωνα Άρη – Ουρανού, δεν είναι εύκολα. Πρόκειται για μία όψη που εξάγει θυμό (γι’ αυτό και τα ατυχήματα είναι συνηθέστερα σε τέτοιες περιόδους), που «σπάει» όρια και κανόνες. Κι ενώ βρισκόμαστε σε περίοδο που είναι γενικό το αίτημα για υπομονή και πρακτικότητα, η ανυπομονησία και η παρόρμηση που συνοδεύουν την όψη, οδηγούν σε πράξεις αντίστασης και σε ξεσπάσματα που έχουν συνέπειες. Εκφράζεται συσσωρευμένος, καταπιεσμένος θυμός και δεν υπάρχει ανεκτικότητα. Έτσι, ενώ η Νέα Σελήνη σε ένα ζώδιο όπως του Ταύρου, μιλάει για «δόμηση» και ασφάλεια, μόνο ασφαλή δεν είναι τα δεδομένα. Αντίθετα, πρόκειται για μία εποχή σοβαρών ανατροπών και ανακατατάξεων. Όσο κι αν ακούγεται αντιφατικό, ο τίτλος θα μπορούσε να είναι «δόμηση μέσα από την αποδόμηση» σε αυτή τη περίπτωση. Ναι μεν νέοι ορίζοντες αλλά αφού έχει προηγηθεί ουσιαστική κατεδάφιση σε ό,τι δεν έχει υγιή θεμέλια.

Ποιο είναι το μυστικό εδώ;

Ναι στην δημιουργική δράση, ναι στο νέο, το καινοτόμο. Εκείνο που πρέπει να τολμήσουμε είναι κι αυτό που θα μας δώσει αυτοπεποίθηση. Ναι στο ξερίζωμα στρεβλών αντιλήψεων που εμποδίζουν την εξέλιξη μας, ακόμα κι αν από συνήθεια νιώθουμε ασφάλεια με αυτές. Όχι στους φόβους που μας κρατάνε φυλακισμένους. Ναι στην αλλαγή που φέρνει δημιουργία κι όχι στην καταστροφή. Ακόμα κι εκείνα που πρέπει να τελειώσουν για να δώσουν τη σκυτάλη σε νέους κύκλους, μπορούν να γίνουν η αφορμή για συνειδητοποίηση κι εξέλιξη. Τα ζώδια του Σταθερού Σταυρού έχουν την ευκαιρία να το βιώσουν στο μέλλον, όπως και τα ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού, με τα οποία ο πλανήτης Ουρανός, δεν έχει πει ακόμα την τελευταία του κουβέντα. Δεν ανοίγει ένας ήρεμος, πράος κύκλος, όπως θα άρεσε στο ζώδιο του Ταύρου. Το φόντο έχει και υαλοπωλείο. Και η περιβόητη ανάγκη του ζωδίου για ασφάλεια και σταθερότητα, πρέπει να περιμένει. Προηγείται η «αποδόμηση»  για να πραγματωθεί το νέο.

πηγή astroteam.oroskopos.gr