Αρχική Ν. Αργολίδος Το Ναύπλιο στο επίκεντρο της Γιορτής της Ευρώπης!

Το Ναύπλιο στο επίκεντρο της Γιορτής της Ευρώπης!

9 Μαΐου γιορτάζουμε τη Μέρα της Ευρώπης και έχουμε την τιμή στον Δήμο Ναυπλιέων να έχουμε επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για τη λειτουργία του μοναδικού Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης στην Πελοπόννησο που απαντά στα ερωτήματα των πολιτών, διευκολύνει την επικοινωνία τους με τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα και υποστηρίζει τοπικές δραστηριότητες με ευρωπαϊκό αντίκτυπο. Είναι μια γιορτή για όλους τους Ευρωπαίους πολίτες που αναφέρεται στα δικαιώματα που απολαμβάνουν και στα οφέλη της καθημερινότητας που απορρέουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Αποτελεί συγχρόνως διπλή γιορτή για τον Δήμο Ναυπλιέων και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης EuropeDirect Δήμου Ναυπλιέων. Η επιτυχία δεν είναι μόνο ότι φέρνει το Ναύπλιο κοντά στην Ευρώπη και τις εξελίξεις της, αλλά και το καθιστά επίκεντρο των εορτασμών! Ο λόγος είναι ότι το Ναύπλιο επιλέχτηκε από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για να γιορτάσουν τη Γιορτή της Ευρώπης με σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων που θα κρατήσουν δύο μέρες.

Στις 18 και 19 Μαΐου 2018 είστε όλοι καλεσμένοι να γιορτάσουμε στο Ναύπλιο με τη διοργάνωση

– (18/5) δημοσιογραφικού σεμιναρίου

– (18/5) ημερίδας δημοσίου διαλόγου στην πρώτη Βουλή των Ελλήνων στο Βουλευτικό

– (19/5) πλούσιων εκδηλώσεων στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, στο Δημαρχείο όπου θα γίνει το ξεκίνημα της μεγάλης πανευρωπαϊκής καμπάνιας #EUandME με νεανικά μουσικά και χορευτικά δρώμενα, με την παρουσία μαθητών, φοιτητών και νέων της πόλης και καλεσμένους από 10 ακόμη ευρωπαϊκές χώρες. Η εκστρατεία #EUandME θα διαρκέσει 18 μήνες και ξεκινάει τον Μάιο του 2018 σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση σε 28 Κράτη Μέλη. Περιλαμβάνει πέντε ταινίες σκηνοθετών, υπαίθριες εκδηλώσεις, ιστορίες πολιτών της ΕΕ και έναν διαγωνισμό για νέους σκηνοθέτες.

Προσεχώς θα ανακοινωθεί αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων.