Αρχική Ν. Λακωνίας Ανήλικοι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Ανήλικοι πρόσφυγες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Σπάρτης

Την Τρίτη 8 Μαΐου, στη Νοσηλευτική Μονάδα Σπάρτης του Γενικού Νοσοκομείου Λακωνίας, μεταφέρθηκαν συνοδευόμενοι 21 ανήλικοι πρόσφυγες, οι περισσότεροι προερχόμενοι από το περιστατικό της προσάραξης του σκάφους το πρωί της Παρασκευής 4/5 στο ακρωτήριο του Ταινάρου.

Σκοπός ήταν ο εργαστηριακός, απεικονιστικός και κλινικός τους έλεγχος, προκειμένου να προωθηθούν σε δομές φιλοξενίας ανηλίκων.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου, σε σχετική ανακοίνωσή της, εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες της τόσο στο προσωπικό της Ν.Μ. Σπάρτης που ανταποκρίθηκε άμεσα και αγόγγυστα σε αυτό το επιπρόσθετο καθήκον, όσο και στην Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λακωνίας κα Μαρία Τσιρώνη. «Χωρίς την παρέμβασή της δεν θα εξασφαλίζαμε την εθελοντική συμμετοχή των Ιατρών Δερματολόγων κ.κ. Μπαλαμπάνου Παναγιώτη και Παπανικολάου Νέστωρα, απαραίτητη στην κλινική εκτίμηση των ανηλίκων, αφού το Νοσοκομείο στερείται αυτής της ειδικότητας. Τους ευχαριστούμε θερμά.», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που υπογράφει ο Διοικητής του Γ.Ν. Λακωνίας κ. Σωτήριος Μπότσιος.