Αρχική Ν. Αρκαδίας Με βροχόπτωση πραγματοποιήθηκε ο Δρόμος Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης»

Με βροχόπτωση πραγματοποιήθηκε ο Δρόμος Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης»

Την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 διεξήχθη στην Τρίπολη ο ημιμαραθώνιος δρόμος Ειρήνης «Γρηγόρης Λαμπράκης» στη μνήμη του Μαραθωνοδρόμου της Ειρήνης Γρηγόρη Λαμπράκη. Ένας αγώνας που διοργανώνεται για ακόμη μια χρονιά και κερδίζει το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή αρκετών αθλητών και δρομέων μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων.

Η φετινή διοργάνωση ωστόσο δεν συνδυάστηκε από ιδανικό καιρό για τους δρομείς που αναγκάστηκαν να τρέξουν στο συγκεκριμένο δρόμο υπό βροχή στη μεγαλύτερη διάρκεια του. Συνολικά 107 ήταν οι δηλώσεις συμμετοχής, για να βρεθούν στην αφετηρία κάτι λιγότερο από 100 άτομα.

Οι δρομείς βρέθηκαν στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου στην Τρίπολη. Στο σημείο όπου βρίσκονται τα Μνημεία των 258 εκτελεσθέντων με απόφαση του Έκτακτου Στρατοδικείου Τρίπολης την περίοδο 1947 – 1949, αλλά και των εκτελεσθέντων την Πρωτομαγιά του 1944 από τα στρατεύματα κατοχής. Στο σημείο ξεκίνησαν οι αφίξεις αρκετή ώρα πριν την έναρξη του αγώνα, με τους αθλητές να πραγματοποιούν το καθιερωμένο «ζέσταμα» πριν τον αγώνα. Την ίδια ώρα παραλαμβάνονταν από τους διοργανωτές οι αριθμοί και δίνονταν οι τελευταίες οδηγίες πριν την εκκίνηση. Στον αγώνα αξίζει να σημειωθεί ότι συμμετείχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών λιγότερο ή περισσότερο έμπειροι σε αγώνες δρόμους.

Ο αγώνας ξεκίνησε λίγο μετά τις 17:00 εν μέσω βροχής με τους αθλητές να περνούν από το κέντρο της Τρίπολης και στη συνέχεια με κατεύθυνση την περιοχή Κερασίτσας για την επιστροφή τους στην Αρκαδική πρωτεύουσα και τον τερματισμό τους στην πλατεία Πετρινού.