Αρχική Ν. Μεσσηνίας Εκδηλώσεις στην Καλαμάτα για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Εκδηλώσεις στην Καλαμάτα για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη θα γίνουν στην Καλαμάτα το διάστημα 27 – 28 – 29 Απριλίου.

Οι αναλυτικές δράσεις που έχουν προγραμματιστεί, έχουν ως εξής:

1η ημέρα – Παρασκευή 27 Απριλίου
Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας 10 π.μ. – 1 μ.μ.: ζωντανή ραδιοφωνική εκπομπή, δρώμενα για παιδιά, ενημέρωση κοινού, διανομή εντύπων. Στο Αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας στις 7 μ.μ. ακολουθεί παράσταση Καραγκιόζη και στις 8 μ.μ. προβολές από την Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας.

2η ημέρα – Σάββατο, 28 Απριλίου Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας: από τις 10 π.μ. θα υπάρχει περίπτερο ενημέρωσης δίπλα στις δράσεις των δρομέων (παραμένει και το απόγευμα), καθώς και έκθεση με ζωγραφιές από σχολεία, ενώ θα γίνει προβολή βίντεο υλικού με μηνύματα για την αιμοδοσία. Το βράδυ στο Πνευματικό στις 8 μ.μ. ακολουθεί η επίσημη έναρξη εκδηλώσεων, με χαιρετισμούς, ομιλίες, καλλιτεχνικές ομάδες (Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης – Χορωδία, Λύκειο Ελληνίδων). Το πρόγραμμα ολοκληρώνουν: έκθεση με ζωγραφιές από σχολεία, προβολή βίντεο υλικού με μηνύματα για την αιμοδοσία.

3η ημέρα δράσεων – Κυριακή 29 Απριλίου Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας: 10 π.μ. “Τα παιδιά προετοιμάζουν την υποδοχή της σκυταλοδρομίας” με κεράσματα από συλλόγους κυριών. Στην Πλατεία Αγ. Αποστόλων στις 12 μ.μ. θα κηρυχτεί η έναρξη της σκυταλοδρομίας. Στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας στις 12.30 μ. “Η σκυταλοδρομία συναντάει τα παιδιά”.
Η διαδρομή της σκυταλοδρομίας περιλαμβάνει: έναρξη από την Πλατεία Αγ. Αποστόλων, πέρασμα από: Αγ. Ιωάννου, Τζάνε, Μπενάκη, Πλατεία της Μητρόπολης, Φαρών, Πλατεία Φραγκόλιμνας, Μελετίου, Στρατιωτικό Μουσείο, Υπαπαντής, Σταδίου, Αριστομένους, Κεντρική Πλατεία, Νικηταρά, λήξη στην Κεντρική Πλατεία.