Αρχική Ν. Αρκαδίας Κώστας Βλάσης: «Παρά τις συνεχόμενες παρεμβάσεις και ενστάσεις από πλευράς μου η...

Κώστας Βλάσης: «Παρά τις συνεχόμενες παρεμβάσεις και ενστάσεις από πλευράς μου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμμένει στην κατάργηση των Α.Τ. Λεβιδίου και Σταδίου»

Την αντίθεση αλλά και την έντονη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο βουλευτής Αρκαδίας Ν.Δ. Κώστας Βλάσης για τις προθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προχωρήσει στην παύση λειτουργίας των αστυνομικών τμημάτων Λεβιδίου και Σταδίου. Πέραν των όποιων πρωτοβουλιών, που έως τώρα έχει αναλάβει για το θέμα, ο κ. Βλάσης, έφερε έγκαιρα το θέμα και στη Βουλή με σχετική ερώτηση (2406/18-01-2016) προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ήδη από τον Ιανουάριο του 2016. Στην απάντησή του ο αρμόδιος αναπληρωτής Υπουργός κ. Νίκος Τόσκας έκανε λόγο για εποικοδομητική κοινωνική διαβούλευση αλλά και για ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης με γνώμονα την αναβάθμιση του προσφερόμενου έργου αστυνόμευσης και τη βελτίωση του επιπέδου προστασίας και εξυπηρέτησης των πολιτών. Επιπλέον, αναγνώριζε τη σημασία του να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των κατοίκων και να ληφθούν υπόψιν οι γεωγραφικές ή άλλες ιδιαιτερότητες της εκάστοτε περιοχής.
Δυστυχώς, οι δεσμεύσεις αυτές αποδεικνύονται πως δε θα βρουν καμία πρακτική εφαρμογή. Μερικούς μήνες μετά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εμμένει στην απόφασή της για κατάργηση των Α.Τ. Λεβιδίου και Σταδίου, αγνοώντας τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των εν λόγω περιοχών αλλά και τις έντονες αντιδράσεις κατοίκων, δήμων και φορέων, που εκφράζουν την ανησυχία και την αγωνία τους και κάνουν εκκλήσεις για την παραμονή των υπό κατάργηση Α.Τ.
«Για ακόμη μία φορά η δήθεν κοινωνική τους ευαισθησία καταρρέει αφού σκοπεύουν – εκτός όλων των άλλων – να στερήσουν από τους πολίτες και το αίσθημα ασφάλειας που οφείλουν να τους παρέχουν», σημειώνει ο βουλευτής.