Αρχική Χωρίς κατηγορία Άνοιξε τις πύλες της και φέτος η Έκθεση και η εμποροπανήγυρις της...

Άνοιξε τις πύλες της και φέτος η Έκθεση και η εμποροπανήγυρις της Τεγέας

εγκαίνια της 46ης Έκθεσης Τεγέας και της 133ης Εμποροπανήγυρης πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Κυριακής 14 Αυγούστου.
Μετά την περιφορά της εικόνας της Παναγίας, οι παρευρισκόμενοι μεταφέρθηκαν στον χώρο του Τεγεατικού Συνδέσμου, όπου υπάρχουν τα περίπτερα, και μετά τον αγιασμό και τις συνήθεις ομιλίες, ο βουλευτής Αρκαδίας κ. Παπαηλιού ο περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες, ο δήμαρχος Τρίπολης και ο πρόεδρος του Τεγεατικού Συνδέσμου έκοψαν την κορδέλα και στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στους χώρους των περιπτέρων.
Ως είθισται, η έκθεση διοργανώνεται στην καρδιά του πάρκου της Παλαιάς Επισκοπής, σε έναν ειδυλλιακό χώρο που σκεπάζεται από αιωνόβια πλατάνια και συνορεύει με τα σπουδαιότερα μνημεία της τεγεατικής αρχαιότητας. Ο Τεγεατικός Σύνδεσμος διοργανώνει κάθε χρόνο, παράλληλα με τη φημισμένη εμποροπανήγυρη, την Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας, την αρχαιότερη τοπική έκθεση της χώρας.
Η Παμπελοποννησιακή Έκθεση Τεγέας έχει καταξιωθεί ως θεσμός και έχει συντελέσει στη βελτίωση της παραγωγής και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας. Το στοίχημα για τους διοργανωτές της τα τελευταία χρόνια ήταν να διατηρηθεί επίκαιρη, προσαρμοζόμενη στη ραγδαία μετεξέλιξη των παγκόσμιων δεδομένων και συνεπώς και της ελληνικής πραγματικότητας, αφουγκραζόμενη τις σύγχρονες ανάγκες και της Tεγεατικής κοινωνίας. Και είναι ένα στοίχημα που κερδήθηκε.
Στην εκδήλωση των εγκαινίων της 46ης Έκθεσης Τεγέας ο πρόεδρος του Τεγατικού Συνδέσμου ο κ. Αθανασόπουλος μίλησε για τις προσπάθειες του συνδέσμου να διοργανώσουν για ακόμα μια φορά την εμποροπανήγυρη τηρώντας πάντα τις παραδόσεις και τις αξίες που έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας.

Η Έκθεση και η Εμποροπανήγυρις ολοκληρώνονται στις 21 Αυγούστου