Αρχική Χωρίς κατηγορία Ο Δήμος Κορινθίων στις επετειακές εκδηλώσεις για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας

Ο Δήμος Κορινθίων στις επετειακές εκδηλώσεις για τη ναυμαχία της Σαλαμίνας

Ο Δήμος Κορινθίων θα συμμετάσχει στις Επετειακές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του ιστορικού γεγονότος της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας οι οποίες θα πραγματοποιηθούν, από τις 27 έως τις 29 Σεπτεμβρίου του 2015.
Ο Δήμος μας αποτελεί έναν από τους 23 Αδελφοποιημένους Δήμους του Συνδέσμου των Σαλαμινομάχων, του οποίου στόχος είναι η προστασία, ανάδειξη και παγκόσμια προβολή της ιστορικής αυτής ναυμαχίας. Παράλληλα, εορτάζεται η ίδια ημέρα από την Παγκόσμια Κοινότητα, ως η Ημέρα της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.
Ιστορικά οι αρχαίοι Κορίνθιοι συμμετείχαν στη νικηφόρα ναυμαχία της Σαλαμίνας με 40 τριήρεις, συμβάλλοντας και αυτοί αποφασιστικά στη επιτυχή έκβαση της μάχης.
Κατά την διάρκεια της τελευταίας ημέρας των επετειακών εκδηλώσεων, ο Δήμος Κορινθίων, την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου, στις 12 μ.μ., στο χώρο του αρχαίου Λιμένος, θα παραλάβει κατόπιν υπογραφής Πρωτοκόλλου, το Λάβαρο των Σαλαμινομάχων από τον Δήμο Μεγαρέων.
Κλείνοντας, θα ακολουθήσουν απονομές τιμητικών πλακετών, ρίψη στεφάνων στη θάλασσα και παρέλαση μαθητών, στρατιωτικών αγημάτων καθώς και άλλων τμημάτων.