Αρχική Χωρίς κατηγορία «GETO» οι 6 καταυλισμοί – Κύρια εστία εγκληματικότητας στην Κορινθία, ...

«GETO» οι 6 καταυλισμοί – Κύρια εστία εγκληματικότητας στην Κορινθία, με 2.000 άτομα ο καθένας

«Χαμηλής εγκληματικότητας ο νομός Κορινθίας» έτσι χαρακτηρίστηκε από τα λεγόμενα του Ταξιάρχου της Α.Δ του νομού προς τον Υπουργό προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε την υπηρεσία. Σε αυτές τις αναφορές ωστόσο μπήκε ένα μεγάλο «αλλά» κι αυτό είχε να κάνει με τους καταυλισμούς αθιγγάνων οι οποίοι έχουν αναπτυχθεί στην Κορινθία. Ο Ταξίαρχος ανέφερε στον Υπουργό πως αποτελούν την κύρια εστία εγκληματικότητας στο νομό δεδομένου ότι μιλάμε για 6 κύριους καταυλισμούς της τάξεως των 2.000 ατόμων ο καθένας.
Οι αστυνομικές δυνάμεις επιχειρούν στους καταυλισμούς συχνά – πυκνά, πραγματοποιώντας εκκαθαρίσεις και συλλήψεις ωστόσο μιλάμε – και όλοι το ξέρουν- για ένα φαύλο κύκλο ο οποίος δεν έχει αρχή και τέλος.
Οι καταυλισμοί, στην πλειοψηφία τους είναι απροσπέλαστοι γεγονός που τους βοηθά να αναπτύσσουν το δικό τους μηχανισμό επιβίωσης τι κι αν αυτός είναι εκτός των ορίων του νόμου. Σε πολλές περιπτώσεις δε ΡΟΜΑ δημιουργούν επεισόδια σε χωριά και οικισμούς πέριξ αυτών ανώ κατά κανόνα υποβαθμίσουν τις περιοχές στις οποίες αναπτύσσονται κυρίως λόγω των υγειονομικών και βιοτικών συνθηκών που επικρατούν εκεί.

Υπηρετούν μόλις… 432 αστυνομικοί
432 αστυνομικοί είναι σήμερα η συνολική δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κορινθίας, δύναμη η οποία υπολείπεται του οργανογράμματος της υπηρεσίας κατά 116 αστυνομικούς.
Το πρόβλημα της στελέχωσης έθεσε επίσης ο Ταξίαρχος στον Υπουργό Γιάννη Πανούση κατά την επίσκεψη του τελευταίου στην Κόρινθο σημειώνοντας τον ζήλο που επιδεικνύουν οι υπηρετούντες για την διασφάλιση της έννομης τάξης.
Ο Υπουργός έκανε λόγο για το «νέο χάρτη» που θέλει να δημιουργήσει στην αστυνομία της χώρας, μια σύγχρονη δομή η οποία θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της κοινωνίας.