Αρχική Χωρίς κατηγορία Τα 4 σημεία της απόφασης του ΔΣ Κορίνθου για το κέντρο κράτησης...

Τα 4 σημεία της απόφασης του ΔΣ Κορίνθου για το κέντρο κράτησης μεταναστών -Δεν ψήφισε η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ το σημείο « να μην μετατραπεί ο χώρος σε ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας

-Σε εξέλιξη η διαδικασία απομάκρυνσης των εγκλείστων – σήμερα καταγράφονται εντός του χώρου 450

• να κλείσει το κέντρο κράτησης , είναι παράνομο
• αντιδρούμε στην λειτουργία ως ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας μεταναστών
• ζητάμε από το υπουργείο και το Κράτος να παραχωρηθεί στο δήμο και στους συναρμόδιους φορείς για την στέγαση υπηρεσιών
• σύσκεψη με πρωτοβουλία του Δημάρχου για την πρόταση της αξιοποίησης του χώρου
Αυτά είναι τα 4 σημεία της νέας απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου Κορίνθου για το κέντρο κράτησης μεταναστών, απόφαση η οποία ελήφθη κατά πλειοψηφία το βράδυ της Δευτέρας. Ο Δήμος ζητά την αναστολή της λειτουργίας και την αξιοποίηση του ως αυτοδιοικητικό – επιχειρησιακό κέντρο , αξιοποίηση η οποία αναιρεί και την όποια χρήση βεβαίως ανοιχτής φιλοξενίας.
stayrelis 3-3-15 «Μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την ανάληψη καθηκόντων της νέας κυβέρνησης υπήρξαν επαφές για την εξέλιξη του θέματος .H πρόθεση των Κορίνθιων Βουλευτών και των συναρμόδιων υπουργών είναι να καταργηθεί το κέντρο και να μην δημιουργηθεί – αυτός είναι ι ο λόγος που ήρθε και στο ΔΣ –κέντρο ανοιχτό φιλοξενίας. Υπήρξε κατηγορηματική τοποθέτηση μάλιστα» σημείωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Δήμου Νίκος Σταυρέλης στην ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους το μεσημέρι της Τρίτης για τα όσα έλαβαν χώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Η συγκεκριμένη απόφαση είναι η 7η που λαμβάνεται για το συγκεκριμένο θέμα, είναι όμως η μοναδική που στερείται ομοφωνίας! Η μείζονα μειοψηφία σε μια αψυχολόγητη ενέργεια – άρνηση για την άρνηση;- καταψήφισε εμμένοντας στο κείμενο της προηγούμενης απόφασης το οποίο όμως στερείται του αιτήματος της μη χρήσης ως ανοιχτού κέντρου φιλοξενία στου χώρου! «H παράταξη toy k.Νανόπουλου όλως περιέργως δεν την ψήφισε ενώ έβαζε τα θέματα στην διάρκεια της συζήτησης. Ήθελε να παραμείνει η απόφαση του Νοεμβρίου του 2014 , η οποία δεν περιελάμβανε το σημείο του ανοιχτού κέντρου φιλοξενίας. Το τονίσαμε , μην ψηφίζοντας , ουσιαστικά αποδέχεστε να γίνει το ανοιχτό κέντρο φιλοξενίας. Ας τα εξηγήσουν στον κορινθιακό λαό, γιατί η απόφαση αυτή η 7η δεν ήταν ομόφωνη όπως οι υπόλοιπες» κατέληξε ο κ.Σταυρέλης.

Η διαδικασία απομάκρυνσης των εγκλείστων από το κέντρο κράτησης μεταναστών έχει ήδη ξεκινήσει. Πλέον στον χώρο βρίσκονται 450 μετανάστες και εκτιμάται πως σε διάστημα 2 μηνών από σήμερα θα έχουν απομακρυνθεί όλοι. Το διάστημα αυτό είναι σαφές πως οι υπηρεσίες και οι φορείς που στοχεύουν στην αξιοποίηση του χώρου , θα πρέπει να ετοιμάσουν την πρότασή τους ώστε άμεσα να τους παραχωρηθεί ο χώρος και να μην καταγραφούν φαινόμενα βανδαλισμού.