Αρχική Χωρίς κατηγορία Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ημερίδα για την προώθηση των εμβολιασμών στους...

Συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε ημερίδα για την προώθηση των εμβολιασμών στους επαγγελματίες Υγείας

Στην ενημερωτική ημερίδα για την προώθηση των εμβολιασμών στους επαγγελματίες Υγείας συμμετείχε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Υγείας, Παιδείας και Απασχόλησης κ. Θεοφάνη Στεφανόπουλου, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τριετούς Ευρωπαϊκού Προγράμματος Hprolmmune – Promotion of Immunization for Health Professionals in Europe (www.hproimmune.eu) από το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής στο ξενοδοχείο Royal Olympic την Τρίτη 8 Ιουλίου 2014.
«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα που άπτονται της δημόσιας υγείας» δήλωσε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε ότι «στόχος μας είναι η κατάρτιση σύγχρονων πολιτικών τεχνοκρατικά τεκμηριωμένων ώστε να έχουν την κατά το δυνατό καλύτερη εφαρμογή και αποτελεσματικότητα προς όφελος των πολιτών».
Το πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας για τους αναγκαίους εμβολιασμούς για την προστασία τους και η ευαισθητοποίηση σχετικά με τα πιο σημαντικά λοιμώδη νοσήματα, δεδομένου ότι αποτελούν σημαντικό επαγγελματικό κίνδυνο για τους ίδιους. Ταυτόχρονα, τα λοιμώδη νοσήματα μπορούν να απειλήσουν την υγεία των ασθενών και να αποτελέσουν σοβαρή πρόκληση για τη δημόσια υγεία.
Η έρευνα κατά τη διάρκεια του προγράμματος ανέδειξε τα 5 εμβόλια που συστήνονται για όλους τους επαγγελματίες υγείας, που αφορούν την Ηπατίτιδα Β, την εποχική γρίπη, την Ιλαρά – Ερυθρά και Παρωτίτιδα (MMR) – τον Τέτανο, τη Διφθερίτιδα και τον Κοκκύτη (Td/Tdap) και την Ανεμευλογιά. Η ερευνητική ομάδα διερεύνησε επίσης τους αποτρεπτικούς παράγοντες για τον εμβολιασμό των επαγγελματιών υγείας, οι οποίοι εντοπίζονται στον ελάχιστο διαθέσιμο χρόνο και τη μη διάθεση εμβολίων στο χώρο εργασίας.

Προηγούμενο άρθροΟργανωτική ανασυγκρότηση νομαρχιακής επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας
Επόμενο άρθροΕπέστρεψαν πιστοί και Μητροπολίτης από το προσκύνημα της Τήνου