Αρχική Ν. Αρκαδίας Τα.. είπαν στην Αθήνα Γιαννακούρας – Κωνσταντινόπουλος

Τα.. είπαν στην Αθήνα Γιαννακούρας – Κωνσταντινόπουλος

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β.Γιαννακούρα με υφυπουργό Ανάπτυξης Ο. Κωνσταντινόπουλο στο Υπουργείο για θέματα της Αρκαδίας. Ο κ. Γιαννακούρας ζήτησε την επιστροφή των χρημάτων από τις εκπτώσεις έργων που γίνονται μέσω του προγράμματος πυροπλήκτων

Με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο συναντήθηκε την Παρασκευή 20 Ιουνίου, στην Αθήνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας . Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε παρουσία και του υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου Αναστάσιου Κατσιαδράμη.

Η συνάντηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και τα θέματα συζήτησης αφορούσαν στην Αρκαδία και σε τομείς που άπτονται των αρμοδιοτήτων του νέου υφυπουργού . Συγκεκριμένα ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας έθεσε θέματα στον κ. Κωνσταντινόπουλο, όπως το νέο ΕΣΠΑ και το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Βασικό αίτημα από τον κ. Γιαννακούρα απετέλεσε η επιστροφή των χρημάτων από τις εκπτώσεις έργων του προγράμματος πυροπλήκτων που υλοποιούνται στην ΠΕ Αρκαδίας ώστε να υπάρξει η δυνατότητα ένταξης και νέων έργων στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις φωτιές. Τα ποσά των εκπτώσεων μέχρι σήμερα πηγαίνουν στο Υπουργείο. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος δεσμεύτηκε πως θα εξετάσει το θέμα πολύ σύντομα και θα ενημερώσει τον Αντιπεριφερειάρχη .

Ο Αντιπεριφερειάρχης έθεσε επίσης ένα σοβαρό ζήτημα που απασχολεί πολλές επιχειρήσεις στην Αρκαδία. Πρόκειται για τα υψηλά πρόστιμα που καλούνται να επιβάλλουν οι υπηρεσίες της Περιφέρειας, βάσει του ισχύοντος νόμου, σε επιχειρήσεις για παραβάσεις μικρής σημασίας. Ένα θέμα που έχει τεθεί και από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τα Επιμελητήρια Πελοποννήσου με αντίστοιχες επιστολές τους στους αρμόδιους. Ο κ. Γιαννακούρας ανέφερε πως δεν πρέπει να επιβάλλονται τόσο υψηλά πρόστιμα για παραβάσεις που δεν έχουν σοβαρές επιπτώσεις λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνουν οι επιχειρήσεις. Για να γίνει αυτό πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο και να τροποποιηθεί η υπάρχουσα ΚΥΑ. Ο κ. Κωνσταντινόπουλος επικοινώνησε αμέσως με τον αρμόδιο υφυπουργό κ. Γιακουμάτο που υποσχέθηκε πως θα δει το όλο θέμα.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας τέλος ευχαρίστησε το νέο υφυπουργό για την συνάντηση, του ευχήθηκε «καλή επιτυχία» στα νέα του καθήκοντα και του ζήτησε να μην ξεχάσει τον τόπο τους, την Αρκαδία και από τη νέα του θέση, για όσο καιρό θα είναι σε αυτήν, να βοηθήσει τους συμπατριώτες τους, όσο και όπως μπορεί.