Αρχική Χωρίς κατηγορία Συμφωνία του ΠΕΔιΣ με το Πανεπιστήμιο INALCO

Συμφωνία του ΠΕΔιΣ με το Πανεπιστήμιο INALCO

Προγραμματική Συμφωνία του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔιΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το Πανεπιστήμιο της INALCO (Institut National des Langues et Civilisations Orientales)-Sorbonne Paris Cité.

Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου INALCO- Sorbonne Paris Cité (Γαλλία) έκανε αποδεκτή τη σύναψη Προγραμματικής Συμφωνίας για τη συνεργασία με το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ».

Με τη συμφωνία αυτή θα συμμετέχουν καθηγητές του Παν/μίου της INALCO-Sorbonne Paris Cité στο πρόγραμμα διδασκαλίας και εξέτασης του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Η συνεργασία θα ενδυναμώσει περαιτέρω την εξωστρέφεια και τη δυναμική που έχει αναπτύξει το Τμήμα ΠΕΔιΣ, ως μέλος ενός ιδιαίτερα δυναμικού δικτύου αξιόπιστων εκπαιδευτικών μονάδων στην επιστήμη της πολιτικής επιστήμης και των διεθνών σχέσεων. Ταυτόχρονα, δημιουργεί ένα επιπλέον, στέρεο υπόβαθρο για την εμβάθυνση και διεύρυνση της γνώσης και της έρευνας στις πολιτικές επιστήμες και τις διεθνείς σχέσεις που χαρακτηρίζει την καινοτομία του ΠΜΣ «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ».

Τα μαθήματα στο ΠΜΣ «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ» γίνονται αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα, ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή φοιτητών και από το εξωτερικό.

Το Πανεπιστήμιο της INALCO ιδρύθηκε το 1795 και το διεθνώς αναγνωρισμένο κύρος του καθιστά τη συνεργασία αυτή μία σημαντική επιτυχία του τμήματος ΠΕΔιΣ και του μεταπτυχιακού προγράμματος.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το ΠΜΣ «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ» για το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 λήγει στις 30 Ιουνίου 2014.

Περισσότερες πληροφορίες στη διεύθυνση http://pedis.uop.gr/?p=1887