Αρχική Ν. Αργολίδος Έναρξη της αντιπυρικής περιόδου 2014. “Απαγορεύεται κάθε καύση σε ύπαιθρο από όλους...

Έναρξη της αντιπυρικής περιόδου 2014. “Απαγορεύεται κάθε καύση σε ύπαιθρο από όλους τους πολίτες”

Από την 1η Μαΐου έχει ξεκινήσει η έναρξη της αντιπυρικής περιόδου για το 2014 κι ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Πελοποννήσου, Κωνσταντίνος Γιόβας, έδωσε συνέντευξη τύπου αναφορικά με τον επικείμενο σχεδιασμό για την προφύλαξη πυρκαγιών στην περιφέρεια Πελοποννήσου για το 2014.
Στο σχεδιασμό της αντιπυρικής προστασίας για τη φετινή περίοδο προβλέπεται η πρόσληψη εποχικών πυροσβεστών, ενώ αναφορικά με το σχέδιο υπάρχουν 4 βασικά σημεία: η οργάνωση, η κινητοποίηση, η πρόληψη και η φύλαξη. Συγκεκριμένα, για το 2014 προβλέπονται αρχικά 64 περιπολικά για το πρώτο στάδιο, ενώ 42 πυροφυλάκια θα επανδρωθούν, έπειτα για το β΄στάδιο θα γίνουν 76 τα περιπολικά και στο γ’ στάδιο 104.
Ο κ. Γιόβας τόνισε τη σημασία της συνεργασίας των δήμων αλλά και της ΕΛ.ΑΣ και του στρατού προκειμένου να υπάρξει καλύτερο αποτέλεσμα κι έδωσε έμφαση στην ενημέρωση των πολιτών οι οποίοι θα πρέπει να μάθουν να προφυλάσσονται, καθαρίζοντας τα οικόπεδά τους, τις στέγες τους και να κυρίως να μην ανάβουν φωτιές στην ύπαιθρο έως και την 31η Οκτωβρίου 2014 που λήγει η αντιπυρική περίοδος.