Αρχική Ν. Αρκαδίας Ερώτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στον Υπουργό Υγείας για την έλλειψη πλήρωματος ασθενοφόρου...

Ερώτηση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου στον Υπουργό Υγείας για την έλλειψη πλήρωματος ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Άστρους

Κύριε Υπουργέ,
Μετά λύπης μου διάβασα ένα άρθρο στον ιστότοπο Astrosnews.gr, που δημοσιεύθηκε στις 05 Νοεμβρίου 2013 σχετικά με ένα δυσάρεστο περιστατικό που συνέβη στις 04 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, ένας άτυχος κάτοικος της περιοχής του Άστρους στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας τραυματίστηκε άσχημα και για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του έπρεπε να έρθει ασθενοφόρο από την Τρίπολη.

Αυτή η εικόνα είναι απογοητευτική τη στιγμή που πριν λίγο καιρό έγινε δωρεά στο Κέντρο Υγείας ένα νέο ασθενοφόρο από τους κατοίκους της περιοχής, το οποίο αγοράστηκε από το υστέρημα τους. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του ιστότοπου Astrosnews.gr λόγω έλλειψη προσωπικού, οι πρωινές βάρδιες των οδηγών δεν μπορούν να καλυφθούν. Έτσι, παρόλο που υπάρχει νέο ασθενοφόρο στο δυναμικό του Κέντρου Υγείας, δεν υπάρχει άνθρωπος να το οδηγήσει.

Κατόπιν των ανωτέρων, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
Τι προτίθεται να κάνει ο Υπουργός για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα έλλειψης πλήρωμα ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Άστρους.

Αθήνα, 26.11.2013
Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ