Αρχική Χωρίς κατηγορία Ξεψύχησε στα 17 του χρόνια… παίζοντας μπάσκετ στο σχολείο του

Ξεψύχησε στα 17 του χρόνια… παίζοντας μπάσκετ στο σχολείο του

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΣΤΟ «ΣΗΜΕΡΑ» για το συμβάν που βύθισε στο πένθος το Κιάτο

Της Χριστίνας Τσιορωτά

Στο τερέν ήταν η ομάδα του ΓΕΛ Κιάτου και η ομάδα του ΕΠΑΛ Κιάτου. Τα αγόρια έπαιζαν μπάσκετ στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου γυμνασίου Κιάτου στα πλαίσια αθλοπαιδειών που περιελάμβαναν 10λεπτους αγώνες.
Το κλίμα πανηγυρικό, οι κερκίδες γεμάτες, κανείς δεν φανταζόταν το θρήνο που θα ακολουθούσε.
Τα αγόρια των 2 ομάδων ολοκληρώνουν τον αγώνα τους και κάθονται σ τον πάγκο. Ένας από τους αθλητές, ο 17χρονος Παναγιώτης γέρνει στον ώμο συναθλήτριας του που στεκόταν δίπλα του.
Το κορίτσι ειδοποιεί άμεσα το γυμναστή της. Ο συμμαθητής της έχει λιποθυμήσει! Η Υπεύθυνη φυσικής αγωγής της Β Βάθμιας Κορινθίας
«Προσήλθε η γιατρός, του πήρε τους σφυγμούς, ξεκίνησνα μαλάξεις παο συναδέλφους που γνώριζαν. Αμέσως πήραμε τηλέφωνο και ιδιώτη γιατρό ο οποίος έφτασε στο χώρο. Υπήρχαν γονείς που κάλεσαν και άλλο γιατρό ο οποίος επίσης έφτασε στο χώρο. Οι γιατροί προσπάθησαν με μαλάξεις να συνεφέρουν το παιδί ενώ είχε γίνει και τηλεφώνημα στο ΕΚΑΒ» θα πει στο ΣΗΜΕΡΑ συντετριμμένη η υπεύθυνη φυσικής αγωγής της Β Βάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας .

Το ασθενοφόρο που εκλήθη είχε περιστατικό ήδη και κατευθυνόταν προς Κόρινθο. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης του νεαρού ο οποίος δεν ανταποκρινόταν στις πρώτες βοήθειες που του είχαν παρασχεθεί, αλλάζει την κατεύθυνση του και φτάνει στο κλειστό γυμναστήριο. Παραλαμβάνει τον 17χρονο και τον μεταφέρει στο Κέντρο Υγείας Κιάτου. ο καθηγητής Λαγός ήταν από εκείνους που έδωσαν τις πρώτες βοήθειες στον Παναγιώτη
«Ο μαθητής έπεσε εκτός αγώνα ενώ καθόταν στο πάγκο. Στην αρχή σκεφτήκαμε πως γύρισε η γλώσσα του, πως ήταν κάποια υπογλυκαιμία, κάναμε ότι ήταν απαραίτητο αλλά δεν προλάβαμε το μοιραίο. Τάχιστα ήρθαν στο χώρο και ιδιώτες γιατροί, το ΕΚΑΒ περνούσε δίπλα και το ευχαριστούμε που έφτασε άμεσα. Δυστυχώς δεν αποφύγαμε το μοιραίο. Είναι πολύ λυπηρό. Θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια για το χαμό του νεαρού αθλητή» αναφέρει ένας εκ των γυμναστών που προσπάθησαν να σώσουν τον Παναγιώτη ο κ. Λαγός.
Η μητέρα του 17χρονου παρακολουθούσε τον αγώνα από τις κερκίδες, έζησε λεπτό προς λεπτό την χειρότερη στιγμή που μπορεί να ζήσει μια μάνα. Είδε το γιό της να γέρνει και να πέφτει, είδε τις προσπάθειες να κρατηθεί στη ζωή να μην δίνουν καρπούς. Είδε το παιδί της να πεθαίνει μόλις στα 17 του χρόνια! Ο Διευθυντής της Β Βάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας Βασίλης Σαμαράς
«Η εκπαιδευτική κοινότητα θρηνεί για τον άδικο χαμό του Παναγιώτη. Ήταν ένα τραγικό γεγονός αυτό που συνέβη. Εκφράζουμε την συμπαράσταση στην οικογένεια του. Ευχαριστούμε το ΕΚΑΒ και τους γιατρούς που έσπευσαν αν βοηθήσουν το νεαρό μαθητή μας» τα λόγια του Διευθυντή της Β Βάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας Βασίλη Σαμαρά.
Οι καθηγητές και οι γυμναστές μιλούν για ένα παιδί το οποίο είχε όλα τα απαραίτητα έγγραφα και πιστοποιητικά ώστε να συμμετέχει στους αγώνες αυτούς. Τι ήταν εκείνο που συνέβη; Το ερώτημα θα απαντηθεί από τους αρμοδίους, ο 17χρονος Παναγιώτης δεν βρίσκεται πια στη ζωή, δεν θα ξαναπάιξει ποτέ μπάσκετ, δεν θα ξαναβρεθεί με τους συμμαθητές του, δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ στο σπίτι του. Ολόκληρη η κοινωνία του Κιάτου θρηνεί, ολόκληρη η Κορινθία θρηνεί .
Ο Παναγιώτης συνοδεύτηκε από την οικογένεια του, τους φίλους, τους συμμαθητές του, γνωστούς και αγνώστους στην τελευταία του κατοικία το απόγευμα της Τετάρτης σε κλίμα οδύνης .
Το ΣΗΜΕΡΑ εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και εύχεται «καλή δύναμη» στους οικείους του νεαρού Παναγιώτη

Πηγή: Εφημερίδα ΣΗΜΕΡΑ