Αρχική Χωρίς κατηγορία Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΣΥΡΙΖΑ για την εργολαβία του Ξηριά το Σάββατο στις 10:30

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΣΥΡΙΖΑ για την εργολαβία του Ξηριά το Σάββατο στις 10:30

Στην επικαιρότητα με όλους τους τρόπους η εργολαβία του Ξηριά στην Γεωργίου Παπανδρέου, οι καθυστερήσεις και η επαναδημοπράτηση εν τέλει του έργου από το ΥΠΕΚΑ. Η διαδικασία βέβαια , αν και εξαγγέλθηκε δεν έχει προχωρήσει με τον Δήμαρχο να έχει κάνει λόγο για επιπλέον κόστος της τάξεως των 2 εκ ευρώ!
Ο ΣΥΡΙΖΑ , ΟΙ Βουλευτές τους στην Πελοπόννησο κατέθεσαν ερώτημα στο Κοινοβούλιο – την ώρα οι Κορίνθιοι σιωπούν- για την εξέλιξη της εργολαβίας , το θέμα θα απασχολήσει και το Περιφερειακό Συμβούλιο με ερώτημα Πατσαρίνου (σελ 6) ενώ το Σάββατο πραγματοποιείται και συγκέντρωση στο σημείο από τον ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας.

«Εδώ και τρεισήμισι χρόνια, στην Γεωργίου Παπανδρέου υπάρχει ένα πρωτόγνωρο έγκλημα κατά της πόλης και φυσικά των συμπολιτών μας και όλων εμάς. Στα πλαίσια της αποκατάστασης του Ξηριά και στην προσπάθεια να φτιαχτεί ο χείμαρρος προκειμένου να μην έχουμε πάλι τα φαινόμενα του 1997, με τις πλημμύρες, γκρεμίστηκαν οι δυο γέφυρες της Γεωργίου Παπανδρέου το καλοκαίρι του 2010 από την ανάδοχο εταιρεία την ΤΡΑΚΑΤ του κυρίου Κόκκαλη και της παρέας του , οι οποίες όμως από το 2010 και μετά έχουν εγκαταλειφτεί την τύχη τους με αποτέλεσμα να έχουμε τα εξής συμβάντα. Πρώτον τον κίνδυνο βέβαια να πλημμυρίσουμε πάλι , σας θυμίζω ότι η Καλαμάτα πλημμύρισε προχτές κάπως έτσι θα έχε πλημμυρίσει η Καλαμάτα υποθέτω. Αλλά βεβαίως την πολύ δέσμια στο γεγονός ότι ο κεντρικός δρόμος αυτός που είναι και ο δρόμος εισόδου προς την παραλία της Κορίνθου, είναι ένας δρόμος που έχει πολύ μεγάλο φόρτο κίνησης είναι ουσιαστικά δεσμευμένος, με αποτέλεσμα και η κίνηση να είναι προβληματική, σας θυμίζω ότι είναι απέναντι από ένα σχολείο, δημοτικό σχολείο, που δυσκολεύει και τους καθηγητές και τα παιδιά και τους γονείς και όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και φυσικά έχει καταστρέψει όλους τους καταστηματάρχες της περιοχής , συν τις δυσκολίες που δημιουργεί στους περίοικους . Αυτή την εβδομάδα καταθέσαμε επερώτηση τόσο στην Ελληνική Βουλή όσο και στο περιφερειακό συμβούλιο , ξαναβάζοντας το ζήτημα στο κέντρο του ενδιαφέροντος της πολιτικής τόσο της περιφερειακής όσο και της κεντρικής. Το Σάββατο 10 η ώρα το πρωί , θα μαζευτούμε για να μοιράσουμε τόσο την επερώτηση και να ενημερώσουμε τον κόσμο, ο οποίος θα βρίσκεται στην περιοχή και να ενημερώσουμε και τους περίοικους για τις ενέργειες αυτές, προσπαθώντας βέβαια να πιέσει η ίδια η κοινωνία στην επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος.»