Αρχική Ν. Κορινθίας Το «μπουρίνι» πλημμύρισε και την Κορινθία

Το «μπουρίνι» πλημμύρισε και την Κορινθία

– Κλήθηκε σε 4 περιστατικά για άντληση η Π.Η Κορίνθου
– Β. Ματθαιόπουλος: Είμαστε πάντα σε επιφυλακή!
Χτυπήθηκε και η Κορινθία από το ξαφνικό μπουρίνι της Τρίτης, αν και η ΕΜΥ είχε προοιδοποιήσει για τα φαινόμενα, το «ξαφνικό» λοιπόν έρχεται απλά να αιτιολογήσει τις περισσότερες φορές την μη ετοιμότητα όλων μας για να προφυλαχθούμε.

Η νεροποντή ήταν δίωρη και δημιούργησε αρκετά προβλήματα, όχι βέβαια στην έκταση που είδαμε στους άλλους νομούς. Υπήρξαν κυρίως προβλήματα σε δρόμους οι οποίοι μετετράπησαν σε μικρά ποτάμια, ενώ ύδατα μπήκαν και σε υπόγειους χώρους. Ο Διοικητής της Π.Υ Κορίνθου Βασίλης Ματθαιόπουλος δίνει στο ΣΗΜΕΡΑ την εικόνα: «Κατά καιρούς το έχουμε δει ότι τα φυσικά φαινόμενα έχουνε αλλάξει και κανένας δεν μπορεί να τα βάλει μαζί τους. Από κει και πέρα πράγματι την Τρίτη περίπου μια ώρα με ένα δίωρο είχαμε μια ξαφνική νεροποντή που ήτανε έντονη και δημιούργησε κάποια προβλήματα, στην ευρύτερη περιοχή. Κληθήκαμε για τέσσερα περιστατικά άντλησης υδάτων εκ των οποίων τα τρία δεν μπόρεσε να κάνει καμία ενέργεια η πυροσβεστική υπηρεσία γιατί ήτανε σε προαύλιους χώρους οπότε έμεινε χωρίς επέμβαση και μετά απορροφήθηκε από το ίδιο το έδαφος και σε ένα περιστατικό στο Λουτράκι από υπόγειο, το οποίο έγινε άντληση του χώρου. Δεν είχαμε κάποιο άλλο περιστατικό και δεν αναφέρθηκε στην υπηρεσία μας. Όσον αφορά η πυροσβεστική υπηρεσία και ειδικά στον νομού και η Π.Υ Κιάτου και η Π.Υ. Κορίνθου και τα δυο κλιμάκια Ευρωστίνης και Περαχώρας είμαστε πανέτοιμοι, έχουμε συντάξει το σχέδιο πλημμυρών και το σχέδιο χιονοπτώσεων όπως προβλέπονται και κάθε χρόνο και είμαστε σε αυξημένη ετοιμότητα και λειτουργούμε 24 ώρες το 24ώρο , 365 μέρες τον χρόνο. Οπότε από πλευράς πυροσβεστικής είμαστε μηχανολογικά και με κόσμο είμαστε έτοιμοι και με βάση των σχεδίων.

Οδηγίες προς πολίτες

Η Πυροσβεστική για ακόμα μια φορά , με αφορμή την αλλαγή του καιρού δίνει οδηγίες στους πολίτες έτσι ώστε και εκείνοι από την πλευρά τους να μπορούν και αν προφυλαχθούν αλλά και να προφυλάξουν. «Θα πρέπει να υπάρχει πρόληψη σε όλα. Στους πολίτες λοιπόν συνιστούμε και από την εμπειρία και από αυτά που βλέπουμε καθημερινά και με τα συμβάντα που αντιμετωπίζουμε θα πρέπει όλοι να πάρουν μέτρα πρόληψης. Να καθαρίσουν τους προαύλιους χώρους , να καθαρίσουν τις σκεπές , να καθαρίσουν τα λούκια από τα φύλλα και καθώς έξω από την αυλή τους ή στους δρόμους να μην αφήνουμε ξενόφερτα υλικά , όπως άμμους υλικά οικοδομών ή οτιδήποτε γιατί αυτά με την μια ξαφνική νεροποντή θα παρασυρθούν και θα πάνε στα φρεάτια , με αποτέλεσμα κάποια να κλείσουν και θα έχουμε το αποτέλεσμα της πλημμύρας. Και εκτός αυτού και για τις χιονοπτώσεις συνιστούμε ότι θα πρέπει να παρακολουθούν τον καιρό, να μην πηγαίνουμε όταν έχει χιονόπτωση ή παγετό με τα αυτοκίνητα μας χωρίς αλυσίδες και θα πρέπει να παίρνουμε και τα μέτρα εκεί γιατί έχουμε δει κατά καιρούς ότι πηγαίνουνε άτομα στα χιονοδρομικά κέντρα ή σε άλλους χώρους με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται , να αποπροσανατολίζονται είτε από το πολύ χιόνι , είτε από την ομίχλη , με αποτέλεσμα να χρειάζεται η επέμβαση της υπηρεσίας μας για να τους απεγκλωβίσουμε. Και θα πρέπει πάλι να έχουμε χαμηλή ταχύτητα , οι δρόμοι είναι αυτοί που είναι , άλλοι καλοί , άλλοι κακοί, όμως τους ξέρουμε. Άρα λοιπόν τα περισσότερα ατυχήματα γίνονται από την υπερβολική ταχύτητα , άρα λοιπόν θα πρέπει να προσέξουμε και αυτό και καθώς έρχονται και οι μέρες των εορτών , θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί για να φτάνουμε στον προορισμό μας.»