Αρχική Ν. Αρκαδίας Επείγον αίτημα Τατούλη για 500.000 ευρώ – Αρκαδία – Μεσσηνία στο έλεος...

Επείγον αίτημα Τατούλη για 500.000 ευρώ – Αρκαδία – Μεσσηνία στο έλεος της κακοκαιρίας

500.000 ευρώ ζήτησε για την άμεση αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Οικονομική ενίσχυση ύψους 500.000 ευρώ ζήτησε με έγγραφό του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστεί άμεσα η κατάσταση που επικρατεί στις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Αρκαδίας λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και των καταστροφών που προξενήθηκαν.

Συγκεκριμένα στην Π.Ε. Μεσσηνίας, στους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης και Οιχαλίας προκλήθηκαν στις 11 Νοεμβρίου ζημιές στα οδικά δίκτυα, λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Άρι, κατολισθήσεων και βλαβών στα οδοστρώματα.

Στην Π.Ε. Αρκαδίας, στους Δήμους Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, από τις έντονες βροχοπτώσεις από τις 12 Νοεμβρίου, οι οποίες ακόμα συνεχίζονται, έχουν προκληθεί βλάβες στο οδικό δίκτυο, σε αναχώματα και σε δίκτυα ύδρευσης – άρδευσης.

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά από σχετικό αίτημα των Δήμων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας άμεσα ζήτησε να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Τοπικές Κοινότητες Αγίου Ανδρέα, Άστρους, Ξηροπηγάδου, Κουτρούφων και Κορακοβουνίου, καθώς και η Δημοτική Ενότητα Λεωνιδίου.

Προηγούμενο άρθροΕπανεκκίνηση στην εργολαβία στο Παναρκαδικό παρα το «αμαρτωλό παρελθόν»
Επόμενο άρθροΤο «μπουρίνι» πλημμύρισε και την Κορινθία