Αρχική Ν. Αρκαδίας Η κακοκαιρία “χτύπησε” την Αρκαδία

Η κακοκαιρία “χτύπησε” την Αρκαδία

Χτυπήθηκε από την κακοκαιρία που ξεκίνησε την Κυριακή και η Αρκαδία. Η έντονη βροχόπτωση δημιούργησε μεγάλα προβλήματα σε πολλές περιοχές κινητοποιώντας τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας αλλά και τους δήμους.
κλειστά τα σχολεία στη Ν. Κυνουρία
Κλειστά παρέμειναν με απόφαση του δημάρχου τα σχολεία στο δήμο Ν. Κυνουρίας, για προληπτικούς λόγους, λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει από την Τρίτη το βράδυ το δήμο. Ο δήμαρχος μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, ανέφερε ότι, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης, υπάρχουν αρκετά νερά στους δρόμους και συνεργεία του δήμου έχουν επιδοθεί πυρετωδώς στο άνοιγμα (ξεβούλωμα) των φρεατίων μέσα στο Λεωνίδιο, όπου εντοπίζεται το σημαντικότερο πρόβλημα, τα οποία έχουν φράξει από μπάζα και χώματα που έχει «κατεβάσει» η βροχή από τα γύρω βουνά. Αυτή τη στιγμή, όπως είπε ο δήμαρχος, τα φρεάτια έχουν καθαρίσει εντελώς και το ίδιο θα γίνει και στον κάμπο του Λεωνιδίου, όπου στα χωράφια το ύψος του νερού έχει φτάσει τα 40 εκατοστά.
Προβλήματα πλημμυρικών φαινομένων πάντως δεν έχουν σημειωθεί στα γύρω χωριά, εκτός από τρία υπόγεια μέσα στην πόλη του Λεωνιδίου, όπου γίνεται απάντληση υδάτων από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Λεωνίδιο: ο κάμπος έγινε.. λίμνη!
Στον κάμπο του Λεωνιδίου υπάρχουν κι εκεί προβλήματα πλημμυρικά, με το νερό να έχει φτάσει στους 40 πόντους.Επίσης, σε τρία υπόγεια στο Λεωνίδιο, μπήκαν νερά και έχει ήδη πάει η Πυροσβεστική Υπηρεσία.Στο λιμάνι του Λεωνιδίου δεν έχει υπάρξει προς το παρόν κάποιο σοβαρό πρόβλημα.Η κακοκαιρία αναμένεται να γίνει πιο έντονη μέσα στην ημέρα, κάτι το οποίο φοβούνται στο Λεωνίδιο.Η απόφαση του Δημάρχου για τα σχολεία αφορά μόνο την Τετάρτη και αν θα λειτουργήσουν αύριο θα αποφασιστεί στην πορεία.Τα προβλήματα εντοπίζονται μόνο στο Λεωνίδιο και καμία άλλη περιοχή της Νότιας Κυνουρίας.
Για το ίδιο θέμα έγραψε το Leonidion.gr: Σφοδρή καταιγίδα πλήττει από χτες τη νύχτα και έως αυτή την ώρα την Νότια Κυνουρία, και εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο του Λεωνιδίου αλλά και σε άλλες περιοχές του Δήμου μας.
Με απόφασή του ο δήμαρχος κ. Γιάννης Μαρνέρης, έδωσε εντολή όλα τα σχολεία του Δήμου να παραμείνουν κλειστά και παρακαλεί τους δημότες να αποφεύγουν για λίγες ώρες την μετακίνησή τους προκείμενου συνεργεία του Δήμου να καθαρίσουν τους δρόμους από μπάζα και χώματα που έχουν φράξει αρκετά σημεία των δρόμων.
Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί ήδη πέντε κλήσεις για απάντληση νερών από υπόγεια κατοικιών που πλημμύρισαν.