Αρχική Ν. Αχαΐας Εκπαιδευτικοί απο 5 χώρες μέσω comenius στην Πάτρα – Συνάντηση με Αγγελάκα

Εκπαιδευτικοί απο 5 χώρες μέσω comenius στην Πάτρα – Συνάντηση με Αγγελάκα

Είκοσι εκπαιδευτικοί από την Πορτογαλία, την Τουρκία την Ιταλία, την Ισπανία και την Πολωνία, οι οποίοι βρίσκονται στην Πάτρα, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος COMENIUS “cycling through times and places” (κάνοντας ποδήλατο μέσα στο χρόνο και τόπο), φιλοξενούμενοι του 18ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας, επισκέφθηκαν, σήμερα, το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλη Αγγελάκα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών που έχουν οι Ευρωπαίοι εκπαιδευτικοί, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, με φορείς και εκπροσώπους της Πολιτείας, στην Πάτρα, προκειμένου να μεταφέρουν στις χώρες τους μια ολοκληρωμένη εικόνα της κοινωνίας στην οποία εντάσσεται το ελληνικό σχολείο που συμμετέχει στο πρόγραμμα COMENIUS 2013 – 2015.

Ο κ. Αγγελάκας αφού καλωσόρισε τους εκπαιδευτικούς, είχε μια εκτενή συζήτηση μαζί τους για τις δραστηριότητες και τις πρωτοβουλίες που υπάρχουν στις χώρες τους με άξονα την εκομετακίνηση και τους ενημέρωσε για ανάλογες δράσεις που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην περιοχή μας, τονίζοντας ότι παρόμοια εκπαιδευτικά προγράμματα θα οδηγήσουν, στο μέλλον, σε λύσεις φιλικές προς το περιβάλλον.

Σκοπός του ευρωπαϊκού αυτού προγράμματος είναι να συνειδητοποιήσουν οι μαθητές, από το δημοτικό σχολείο, ακόμα, τη σημασία της οικολογικής μετακίνησης, η οποία εστιάζεται στη χρήση μη μηχανοκίνητων μέσων μεταφοράς, χωρίς καυσαέρια και σπατάλη ενέργειας.

Αναμνηστική πλακέτα έδωσαν στο Γενικό Γραμματέα οι εκπαιδευτικοί του ιταλικού σχολείου San Giovanni Valdarno.
Αναμνηστική πλακέτα έδωσαν στο Γενικό Γραμματέα οι εκπαιδευτικοί του ιταλικού σχολείου San Giovanni Valdarno.

Η κύρια εκδήλωση του προγράμματος θα είναι η εβδομάδα μετακίνησης, που θα πραγματοποιηθεί το Μάιο του 2014, παράλληλα σε όλες τις πόλεις των σχολείων που μετέχουν και θα περιλαμβάνει ομιλίες, εκθέσεις, αγώνες, εργαστήρια και άλλες εκδηλώσεις, ανοιχτές στο κοινό, που αφορούν την προώθηση της εκομετακίνησης.