Αρχική Ν. Λακωνίας Μαθητές έδωσαν «ραντεβού» για … ξύλο στη Σπάρτη!

Μαθητές έδωσαν «ραντεβού» για … ξύλο στη Σπάρτη!

Περιστατικά bullying και βίας από μαθητές που φοιτούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση συμβαίνουν στη Σπάρτη, σύμφωνα με κατά καιρούς καταγγελίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στις 2-2:30΄ το μεσημέρι της Τρίτης 29 Μαΐου, δύο μαθητές γυμνασίων της Σπάρτης είχαν δώσει ραντεβού για να… λύσουν τις διαφορές τους μέσω της βίας, έξω από ταχυφαγείο (fast food) σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Έτσι, όχλος συμμαθητών τους, που είχαν ενημερωθεί για το «γεγονός», συγκεντρώθηκε στο προκαθορισμένο σημείο, για να παρακολουθήσει το «θέαμα». Όμως, ο ένας από τους δύο «μονομάχους» φαίνεται ότι δεν προσήλθε στη «συνάντηση», καθώς βρισκόταν στο σχολείο του.

Έτσι, οι συγκεντρωθέντες (μαζί με τον έναν «μονομάχο») μετέβησαν στη σχολική μονάδα και περίμεναν τον δεύτερο μαθητή να εξέλθει του προαυλίου χώρου για να ξεκινήσει η… δράση.

Τελικά, ο νεαρός εμφανίστηκε και τότε ξεκίνησαν οι προτροπές από τους  «θεατές». Οι μεν ψυχραιμότεροι καλούσαν τους δύο «αντιπάλους» να συμφιλιωθούν, ενώ υπήρχαν και οι «θερμόαιμοι» που ζητούσαν να αρχίσει το… ξύλο. Επικράτησε, τελικά, η λογική της επίλυσης των διαφορών δια της σωματικής ισχύος και, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δύο μαθητές αντήλλαξαν κλωτσιές και μπουνιές, μπροστά στα μάτια των συμμαθητών τους. Ο ένας εκ των δύο υπερτερούσε σωματικά, με συνέπεια ο δεύτερος να υποχωρήσει, από κάποια στιγμή και μετά. Η «μονομαχία» έλαβε τέλος και οι «θεατές» αποχώρησαν, τη στιγμή που μία φύλακας (ή καθηγήτρια) που αντιλήφθηκε το συμβάν, προσέτρεχε να δώσει τις πρώτες βοήθειες στον «ηττημένο» που είχε βρεθεί στο έδαφος…

Προφανώς, ανάλογα περιστατικά δεν συνιστούν πρωτόγνωρο φαινόμενο στην τοπική κοινωνία της Σπάρτης (όπως και της υπόλοιπης Ελλάδος), ωστόσο πλέον αποκτούν νέα – περισσότερο βίαια και ανησυχητικά- χαρακτηριστικά.

Προτού, λοιπόν, εκτραχυνθεί εντελώς η κατάσταση στη μαθητική κοινότητα και άτομα νεαρής ηλικίας «μυηθούν» και «μπολιαστούν» σε ακραίες συμπεριφορές που οδηγούν σε επικίνδυνες και απρόβλεπτες ατραπούς, απαιτείται αφύπνιση από όλους εδώ και τώρα. Από γονείς, εκπαιδευτικούς, φορείς που αναλαμβάνουν παρεμβάσεις σε σχολεία και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που πρέπει να διερευνήσει -και να αξιολογήσει κατάλληλα- αυτό το επεισόδιο, καθώς και ανάλογα περιστατικά…