Αρχική Ν. Λακωνίας Προφυλακίστηκαν οι δύο Πακιστανοί που κατηγορούνται για τρομοκρατία

Προφυλακίστηκαν οι δύο Πακιστανοί που κατηγορούνται για τρομοκρατία

Προφυλακίστηκαν την Παρασκευή (31/3), με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα, οι δύο Πακιστανοί, που κατηγορούνται για ένταξη και συγκρότηση σε τρομοκρατική οργάνωση και σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές σκόπευαν να πλήξουν στόχους εβραϊκού και ισραηλινού ενδιαφέροντος στο κέντρο της Αθήνας.

Οι δύο κατηγορούμενοι απολογήθηκαν ενώπιον του 3ου Ανακριτή και μετά την ολοκλήρωση των απολογιών τους οδηγούνται στις φυλακές.

Ενώπιον του Ανακριτή οι δύο αλλοδαποί μίλησαν για τα σχέδια τους, τις επαφές και τους στόχους τους στη χώρα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα, οι δύο φερόμενοι τρομοκράτες, που μεταφέρθηκαν στις αρμόδιες Αρχές υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, δεν αποδέχτηκαν τις κατηγορίες που τους καταλογίζονται.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής ξεκίνησε κατόπιν ενός e-mail που έφτασε στην υπηρεσία και στο οποίο αναφερόταν ότι οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες, τα στοιχεία των οποίων υπήρχαν στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, σχεδίαζαν να επιτεθούν στο «Chabab House» της οδού Αισώπου. Οι πρώτες επικοινωνίες που, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, παρουσιάζουν ερευνητικό ενδιαφέρον εντοπίζονται τον Νοέμβριο του 2022, όταν ο πολίτης Πακιστάν που διαφεύγει τη σύλληψη και βρίσκεται στο Ιράν ζητάει από τον ομοεθνή του που ζει και εργάζεται στη Ζάκυνθο να του στείλει φωτογραφίες από την εβραϊκή συναγωγή στην Αθήνα.

Σημειώνεται ότι ο δεύτερος συλληφθείς, που διέμενε κι εργαζόταν στη Σκάλα Λακωνίας, φέρεται να μετείχε στην κατόπτευση του εστιατορίου-συναγωγής κατόπιν υπόδειξης του συγκατηγορούμενού του. Η ανάμειξή του στην υπόθεση προέκυψε σε δεύτερο χρόνο από την επεξεργασία των μηνυμάτων που βρέθηκαν στο κινητό τού βασικού υπόπτου, που ηγείτο των διαπραγματεύσεων με τον αλλοδαπό στο Ιράν.