Αρχική Eπικαιρότητα Πάτρα: Στο “μικροσκόπιο” ο θάνατος της Μαλένας – Η έκκληση για βοήθεια...

Πάτρα: Στο “μικροσκόπιο” ο θάνατος της Μαλένας – Η έκκληση για βοήθεια και τα κρίσιμα 35 λεπτά

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένει η υπόθεση θρίλερ με τους αιφνίδιους θανάτους των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα. Οι έμπειροι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, προσπαθούν να διαλευκάνουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τα τρία αγγελούδια, μέσα σε διάστημα τριών ετών.

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας, του μεγαλύτερου κοριτσιού της οικογένειας, αποτέλεσε την αφορμή ώστε να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση και ανάθεση της υπόθεσης στο Ανθρωποκτονιών. Είχαν προηγηθεί ο θάνατος της Μαλένας και του μόλις έξι μηνών βρέφους της οικογένειας, της Ίριδας.

Η απώλεια του πρώτου παιδιού της οικογένειας, της μικρής Μαλένας, βρίσκεται στο μικροσκόπιο των αστυνομικών Αρχών για τυχόν “λάθη” και “παραλείψεις”. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να πιάσουν το “νήμα” από την αρχή, να συνθέσουν το παζλ και να δώσουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα

Σήμερα, το Mega μετέδωσε και νέες πληροφορίες για τον θάνατο της Μαλένας. Ήταν πρωί του Σαββάτου 13 Απριλίου του 2019, όταν η οικογένεια, χαρούμενη, έβλεπε τη μικρή Μαλένα να είναι χαμογελαστή και να παίζει. Ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε μία φωτογραφία της 3χρονης, που φέρεται να είναι τραβηγμένη την ίδια ημέρα και να την δείχνει να τρώει σουβλάκι στο δωμάτιο του νοσοκομείου όπου νοσηλευόταν.Ωστόσο, λίγες ώρες μετά, όλα άλλαξαν. Ο πατέρας φέρεται να είχε φύγει και το κοριτσάκι έπεσε να κοιμηθεί μαζί με την μητέρα της.

Μαλένα: Τα κρίσιμα 35 λεπτά

Το mega μετέδωσε την δραματική περιγραφή της μητέρας για την τραγική απώλεια της Μαλένας. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό, η μητέρα είπε ότι το κοριτσάκι έπαθε το σοβαρό επεισόδιο στις 16:40.

“Εκείνο το μεσημέρι, έφυγε ο σύζυγός μου κι έμεινα εγώ δίπλα της και κοιμήθηκα μαζί της. Μετά από μια ώρα ξυπνήσαμε με την μικρούλα γιατί μπήκε στο δωμάτιο η νοσηλεύτρια και της έδωσε ένα φάρμακο για το στομάχι της. Μετά από 10 λεπτά, στις 16:40 το παιδί τινάχτηκε, έβγαλε ένα βρόγχο και έμεινε με τα μάτια της μισάνοιχτα. Της μίλησα, της φώναξα, ‘Μαλένα, Μαλένα’, πήρα από τα χεράκια της τα πανάκια που είχε ως συνήθεια να κρατά στον ύπνο της και έτρεξα στο δωμάτιο των νοσηλευτών”.

Σύμφωνα με τα ιατρικά έγγραφα που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός, οι γιατροί αναφέρουν ότι κλήθηκαν από τη μητέρα για παροχή βοήθειας στη Μαλένα στις 17:15.

“Στις 17:15 το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό έλαβε έκκληση από τη μητέρα του κοριτσιού ότι το κορίτσι είναι ‘’μπλε’’ και ότι ‘’χτυπάει’’ η αντλία. Έγινε άμεση εκτίμηση. Το παιδί βρέθηκε στο κρεβάτι σε πλάγια θέση, χωρίς έκπτυξη του θωρακικού τοιχώματος, χωρίς σφυγμό, με μυδρίαση, υποτονία άκρων και ψυχρό. Έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ και κλήθηκε η ΜΕΘ για περαιτέρω αντιμετώπιση” περιγράφουν οι γιατροί στις επίσημες ιατρικές αναφορές, που παρουσίασε το κανάλι.

“Το παιδί πεθαίνει, δεν το βλέπεις;”

Η 33χρονη μητέρα, συνέχισε την περιγραφή της για τις δραματικές εκείνες στιγμές: “Το παιδί είχε γυρίσει σε πλάγια θέση, είχε ξαναπάρει το πανάκι της στα χέρια της και τα χείλη της ήταν μπλε. Η γιατρός κοιτούσε τη Μαλένα με απορία και αδράνεια, με αποτέλεσμα να της πιάσω το μπράτσο και να της πω, ‘Τι θα κάνεις; Θα ενεργοποιηθείς; Το παιδί πεθαίνει, δεν το βλέπεις;’ Δεν έγινε άμεσα ΚΑΡΠΑ, ούτε ανάνηψη. Κάλεσαν τη ΜΕΘ του Αγλαΐα Κυριακού για να πάρουν οδηγίες”.

Οι γιατροί, σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός, τονίζουν ότι οι γιατροί της ΜΕΘ έφτασαν έπειτα από τέσσερα λεπτά, στις 17:19. “Στις 17:19 έγινε προσπάθεια ανάνηψης από την ΜΕΘ, διασωληνώθηκε και χορηγήθηκε αδρεναλίνη. […] Η ανάνηψη συνεχίστηκε για 45 λεπτά. […] Στις 18:05 το κορίτσι κατέληξε”, τονίζουν.

Αναφερόμενη στα κρίσιμα εκείνα λεπτά, η μητέρα της Μαλένας περιγράφει: “Μετά από 10 λεπτά, έφτασαν οι γιατροί της ΜΕΘ και με έβγαλαν από το δωμάτιο. Μέχρι να έρθουν οι γιατροί, ήδη είχαν καταφθάσει ο σύζυγος και οι συγγενείς μας”.

“Το κοριτσάκι δεν είχε σφυγμό όταν φτάσαμε”

Ο γιατρός της ΜΕΘ, που προσπάθησε να επαναφέρει τη Μαλένα, υποστηρίζει ότι έσπευσαν πολύ γρήγορα στον θάλαμο, αλλά δυστυχώς το κοριτσάκι δεν είχε σφυγμό. “Πήγαμε πολύ γρήγορα. Αν και η απόσταση των δυο κτιρίων είναι στα 5 λεπτά, εμείς πήγαμε γρηγορότερα, κάναμε 4 λεπτά. Το κοριτσάκι δεν είχε σφυγμό όταν φτάσαμε. Κάναμε ανάνηψη, προσπαθούσαμε για πολύ ώρα. Φτάσαμε πραγματικά πολύ γρήγορα, αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα”, τόνισε στον τηλεοπτικό σταθμό.

Η Μαλένα άφησε την τελευταία της πνοή στις 18:05, στις 13 Απριλίου 2019 από ανακοπή καρδιάς με απροσδιόριστα αίτια. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε, διαπιστώθηκε ηπατική ανεπάρκεια.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά, εξέπνευσε η έξι μηνών αδελφούλα της, η Ίριδα, την οποία δεν πρόλαβε να γνωρίσει. Στις 29 Ιανουαρίου 2022, έφυγε από τη ζωή και η 9χρονη Τζωρτζίνα.