Αρχική Eπικαιρότητα Νέα Σμύρνη: Προφυλακιστέος ο «Ινδιάνος» για την επίθεση κατά του 27χρονου αστυνομικού

Νέα Σμύρνη: Προφυλακιστέος ο «Ινδιάνος» για την επίθεση κατά του 27χρονου αστυνομικού

Στον «ψυχικά ασταθή» σύζυγο της αδελφής του αποδίδει την εμπλοκή του στην υπόθεση ο 30χρονος που υποστήριξε ότι δε βρισκόταν καν στη Νέα Σμύρνη το απόγευμα των επεισοδίων

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στην 13η Τακτική Ανακρίτρια ο 30χρονος ελληνοϊρακινός που θεωρείται ο βασικός κατηγορούμενος στην επίθεση σε βάρος του 27χρονου αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Μετά από πολύωρη διαδικασία ο κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παίρνει τον δρόμο για την φυλακή με την σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και Εισαγγελέα.

Οι υπόλοιποι έξι κατηγορούμενοι για επεισόδια στη Νέα Σμύρνη αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Σε βάρος τους επιβλήθηκαν, κατά περίπτωση, περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και απαγόρευσης συμμετοχής σε διαδηλώσεις.

Τι υποστήριξε ο «Ινδιάνος»

Από την πρώτη στιγμή της εμπλοκής του στην υπόθεση, από την ώρα της σύλληψή του δηλαδή μέχρι και χθες που εμφανίστηκε ενώπιον ανακρίτριας και εισαγγελέα, ο 30χρονος, που φέρει το παρατσούκλι «Ινδιάνος», αρνείται κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Αυτό που υποστήριξε και χθες είναι ότι την ημέρα των επεισοδίων, την περασμένη Τρίτη (09/03) για διάστημα οκτώ ωρών, από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα, βρισκόταν στο χώρο εργασίας του στον Ασπρόπυργο.

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι μετέβη στην Ελευσίνα με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο της εταιρίας όπου και παρέμεινε, σε ένα πάρκο μαζί με τρία φιλικά του πρόσωπα, μέχρι και την ώρα που σημειωνόταν η επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη. Εκείνη την ώρα, γύρω στις 19:20 ο 30χρονος υποστηρίζει ότι επιβιβάστηκε στο λεωφορείο για να επιστρέψει στο σπίτι του στη Μαγούλα.

Ο κατηγορούμενος αποδίδει την εμπλοκή του στην υπόθεση αποκλειστικά και μόνο στον «ψυχικά ασταθή» σύζυγο της αδελφής του, όπως λέει χαρακτηριστικά ο οποίος κατηγορεί τον ίδιο και την οικογένεια του επειδή τα παιδιά του και ανίψια του «Ινδιάνου», δεν θέλουν έχουν επαφή με τον πατέρα τους.

Αναφέρει, μάλιστα, πως το εν λόγω πρόσωπο και βασικός μάρτυρας στην υπόθεση, τον είχε απειλήσει πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα την Τσικνοπέμπτη, λέγοντας του χαρακτηριστικά: «…Θα δεις τι θα πάθεις από εμένα…», «…Θα σε φτιάξω….».

Παρά τα επιχειρήματα που παρέθεσε, ο 30χρονος δεν έπεισε ανακρίτρια και εισαγγελέα και όπως προαναφέραμε κρίθηκε προφυλακιστέος.

Στη φυλακή και ο 23χρονος

Προφυλακιστέος κρίθηκε, τελικά, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως και ο 23χρονος που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για συμμετοχή στην επίθεση σε βάρος του αστυνομικού της ομάδας ΔΡΑΣΗ. Αντίθετα, ελεύθερος με όρους αφέθηκε ο 22χρονος συγκατηγορούμενός του, για τον οποίο δεν προέκυψαν στοιχεία.

Ο 22χρονος αφέθηκε ελεύθερος – μέχρι η υπόθεση να πάει σε δίκη – με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές το μήνα και της εγγυοδοσίας 1.000 ευρώ.

Όπως δήλωσε η συνήγορος υπεράσπισης, Άννυ Παπαρούσου, τα τηλέφωνα των δυο νεαρών παρακολουθούνταν από τον περασμένο Ιανουάριο με εισαγγελική διάταξη για λόγους δημόσιας ασφάλειας και με βάση αυτό το υλικό σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους.

Υπενθυμίζεται ότι από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για τα κακουργήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών υλών, κατά του 22χρονου και του 23χρονου που φέρονται ότι ενεπλάκησαν στην επίθεση σε βάρος του αστυνομικού.