Αρχική Ν. Αρκαδίας Κώστας Τζιούμης: «Μαζί με τα παιδιά συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος»

Κώστας Τζιούμης: «Μαζί με τα παιδιά συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος»

Στο Δημαρχείο Τρίπολης,  σήμερα, 04/06/2024, πραγματοποιήθηκε η συλλογή των κουπονιών του μεγάλου διαγωνισμού ανακύκλωσης Σχολείων για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που διοργάνωσε ο ΦΟΣΔΑ Πελοποννήσου με τη συνεργασία της εταιρίας ΤΕΧΑΝ-Περιβαλλοντική Διαχείριση, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού.

Η ανταπόκριση των σχολείων του Δήμου Τρίπολης ήταν τεράστια, αφού τόσο οι μαθητές των δημοτικών όσο και των λυκείων της πόλης έσπευσαν να συγκεντρώσουν όσο περισσότερα κουπόνια μπορούσαν, με έπαθλο μεγάλα δώρα για τα σχολικά τμήματα που θα διακριθούν. Συγκεκριμένα, μαθητές κάθε ηλικίας επέστρεφαν στα πολυκέντρα ανακύκλωσης πλαστικά, μεταλλικά και γυάλινα αντικείμενα, κατανοώντας με αυτό τον τρόπο την αξία προστασίας του περιβάλλοντος και τα οικονομικά οφέλη τόσο σε ατομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

Ο δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης σε δηλώσεις του συνεχάρη αρχικά όλους τους μαθητές για το ζήλο και τη διάθεση που έδειξαν, καθώς επίσης και τον Πρόεδρο του ΦΟΣΔΑ κ. Σμυρνιώτη Ιωάννη για την υποστήριξη του εγχειρήματος. Όλη η δράση έχει διττό σκοπό αφού τα παιδιά ενημερώνονται από μικρή ηλικία για την ανακύκλωση και τα οφέλη της και παράλληλα μέσω των πολυκέντρων ανακύκλωσης, επαναχρησιμοποιούνται σε καλή κατάσταση τα αντικείμενα, μειώνοντας έτσι τα απόβλητα με στόχο τη σταδιακή μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία. Η ανακύκλωση, λοιπόν, δεν είναι μια αναγκαιότητα αλλά και μια ευκαιρία για τα παιδιά μας να διαμορφώσουν ένα καλύτερο μέλλον, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ενίσχυση της κοινωνικής και οικονομικής βιωσιμότητας.