Αρχική Ν. Κορινθίας Τρεις Γαλάζιες Σημαίες για το Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης το 2024

Τρεις Γαλάζιες Σημαίες για το Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης το 2024

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης με μεγάλη ικανοποίηση ανακοινώνει ότι και για το έτος 2024 η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης βράβευσε με Γαλάζια Σημαία 3 από τις ωραιότερες παραλίες του. 

Πρόκειται για τις παραλίες :

– Δερβενίου

– Ξυλοκάστρου

– Συκιάς

Οι ακτές μας αξιολογήθηκαν και βραβεύθηκαν γιατί πληρούν αυστηρά ποιοτικά κριτήρια και παρέχουν αξιόλογες υποδομές στους λουόμενους.

Έτσι, για μία ακόμη χρονιά, πιστοποιείται η ανωτερότητα των υδάτων κολύμβησης και η υπευθυνότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, ώστε να προσφέρονται στον λουόμενο και στον επισκέπτη καθαρές θάλασσες και ακτές μέσω των ποιοτικών αυτών υπηρεσιών.

Για να κερδίσει μια ακτή τη Γαλάζια Σημαία πρέπει να πληροί αυστηρά κριτήρια που σχετίζονται με τους τέσσερις επόμενους άξονες:

  •   Περιβαλλοντική εκπαίδευση και πληροφόρηση
  •   Ποιότητα νερών κολύμβησης
  •   Περιβαλλοντική Διαχείριση
  •   Ασφάλεια, ναυαγοσωστικά, πρώτες βοήθειες, υπηρεσίες και εγκαταστάσεις

Με συνέπεια προσπαθούμε να διασφαλίζουμε τις καλύτερες συνθήκες , διαμορφώνοντας καλές προοπτικές για τον τόπο μας, διαφυλάσσοντας ως κόρη οφθαλμού “την προίκα” που μας χάρισε η φύση.

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/el/zo-ston-dimo-services/enemeronomai/ta-nea-mas/anakoinoseis/7849-treis-galazies-simaies-gia-to-dimo-ksylokastrou-evrostinis-to-2024