Αρχική Περ. Πελοποννήσου Χρ. Λαμπρόπουλος: Δεν κινδυνεύει η λειτουργία, τα έργα και η χρηματοδότηση της...

Χρ. Λαμπρόπουλος: Δεν κινδυνεύει η λειτουργία, τα έργα και η χρηματοδότηση της ΣΔΙΤ απορριμμάτων της Πελοποννήσου

 Δεν κινδυνεύει το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Δεν κινδυνεύει η λειτουργία του, δεν κινδυνεύουν τα υπόλοιπα έργα, δεν κινδυνεύει η χρηματοδότηση. Το έργο υλοποιείται μέσα στους αναθεωρημένους χρόνους. Τα εργοστάσια δουλεύουν καλά, στα 2/3, μέχρι να ολοκληρωθούν τα υπόλοιπα“.

Αυτό, απάντησε, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Χρήστος Λαμπρόπουλος, σε ερώτηση που κατέθεσε στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Πελοποννήσου, η Κωνσταντίνα Νικολάκου, της παράταξης του Πέτρου Τατούλη.

Με αφορμή, πρόσφατη ανακοίνωση – ερώτηση της Ευρωπαικής Επιτροπής, ο Χρήστος Λαμπρόπουλος, τόνισε τα εξής:

” Τα ερωτήματα της Ευρωπαικής Επιτροπής έχουν να κάνουν περισσότερο με την δυνατότητα του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, να λειτουργήσει ομαλά την διαχείριση, όταν καλεστεί να την αναλάβει και με τις δεσμεύσεις των δήμων, ότι θα συμμετέχουν στην ΣΔΙΤ απορριμμάτων. Επίσης, έχουν να κάνουν και με την τιμολογιακή πολιτική. Δηλαδή, τα ερωτήματα έχουν να κάνουν με τη δυνατότητα του ΦΟΔΣΑ να λειτουργήσει τις μονάδες επεξεργασίας¨.

Ο Χρήστος Λαμπρόπουλος, δήλωσε, ότι, ο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, επιθυμεί να διαχειριστεί τις μονάδες και δηλώνει έτοιμος για αυτό. ” Εάν δεν πάρει την διαχειριστική επάρκεια ο ΦΟΔΣΑ, τότε, όπως τώρα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα συνεχίσει αυτή να διαχειρίζεται την ΣΔΙΤ αποβλήτων, αφού πρώτα υπογράψει προγραμματική σύμβαση“, είπε ο Χρήστος Λαμπρόπουλος.

Στα 5 εκατ. ευρώ τα χρέη των δήμων στην εταιρεία διαχείρισης της ΣΔΙΤ απορριμμάτων

Στο πλαίσιο τακτικού θέματος για τον προυπολογισμό (έκθεση αποτελεσμάτων), ο Χρήστος Λαμπρόπουλος, γνωστοποίησε, ότι, οι δήμοι της Περιφέρειας που συμμετέχουν στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, περιόρισαν κατά 1 εκατ. ευρώ τα χρέη που έχουν, ως μίσθωμα συμμετοχής στην ΣΔΙΤ. ” Ήταν 6 εκατ. ευρώ οι οφειλές, είναι τώρα στα 5″, τόνισε ο αναπληρωτής Περιφερειάρχη και αρμόδιος για τα θέματα της ΣΔΙΤ απορριμμάτων.